On Coal River

In de documentaire ‘On Coal River’ zien we hoe de plaatselijke gemeenschap van het prachtige Coal River Valley in West-Virginia zich hevig verzetten tegen de plannen van steenkolenbedrijf Massey Energy. Het bedrijf beschikt over bijna alle documenten om steenkool uit een bergketen te halen. De werkwijze zorgt echter voor veel onrust bij de gemeenschap. Massey Energy gebruikt springstof om de bergtoppen met de grond gelijk te maken. Het puin wordt vervolgens gedumpt in de nabij gelegen valleien en rivieren en brengt zo de gehele ecologische balans uit evenwicht.
In de documentaire, die gefilmd is over een periode van vijf jaar, volgen we een voormalig mijnwerker en zijn buren in een ‘David tegen Goliath’ strijd voor de toekomst van hun vallei, hun kinderen, en het leven zoals dat ze kennen.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[sc name=letop content=”Let op: Als je een ‘Ad Blocker’ aan hebt staan dan is de kans groot dat deze documentaire niet zal beginnen met afspelen of dat hij alleen de reclame voorafgaande aan de documentaire laat zien.” ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=b1iVqpL3Zpw

[tab:END]

[divider/]