Onze Man in Teheran Afl. 1 – Liefde in de islamitische republiek

Een zonsverduistering bracht Thomas Erdbrink jaren geleden naar Iran, nu is hij er getrouwd met een pittige fotografe, en een van de laatst over gebleven westerse journalisten in een land dat altijd ruzie heeft met de rest van de wereld. Het koste Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven jaren om de toestemmingen te krijgen om Thomas te volgen tijdens zijn werk en persoonlijke leven in Iran.
Het resultaat mag er wezen, de vierdelige documentaireserie Onze Man in Teheran, winnaar van de zilveren Nipkowschijf 2015, geeft ons ongekende toegang tot een complex land waar de samenleving schuurt en kraakt, maar waar het vergeleken met buurlanden Irak en Afghanistan een oase van rust is.
Onze Man in Teheran Afl. 1 – Liefde in de islamitische republiek
Het was de liefde die Erdbrink twaalf jaar geleden naar Iran bracht. Hij trouwde er en is intussen kind aan huis in een land waar nog maar heel weinig westerse journalisten mogen werken. Erdbrink spreekt de taal vloeiend; hij maakt in het Farsi even makkelijk flauwe grappen op straat als ruzie met zijn vrouw. Die vrouw staat deze aflevering centraal, naast zijn schoonmoeder en nog veel meer vrouwen in ‘een land waar niks mag, maar alles kan’.


[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1223391″]

[yabp 5]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”VPWON_1223391″]

[yabp 5]
[tab:Trailer]
httpvh://vimeo.com/116462588
[tab:END]
[divider/]