Pipe Dreams – De Keystone Pipeline

Het debat over de Keystone pijpleiding discussie nadert nou toch echt tot een ontknoping. Als de Amerikaanse Senaat deze week de Keystone XL pijpleiding, die dwars door de VS heen loopt, goedkeurd, zal Barack Obama waarschijnlijk voor de derde keer zijn vetorecht gebruiken.
Het Keystone Pipeline systeem moet synthetische ruwe olie en verdunde bitumen van de Athabasca-oliezanden in noordoost van Canada vervoeren tot aan het zuiden van de Verenigde Staten naar de Golf van Mexico. Als het door gaat zullen er dagelijks zeven- tot achthonderdduizend vaten olie uit de Canada over een traject van 2753 kilometer door de VS worden getransporteerd.
Het Keystone project wordt echter al jaren gedwarsboomd door rechtszaken, welke zijn aangespannen door olie-raffinaderijen, milieuactivisten en enkele leden van het Amerikaanse Congres. Door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken werd in 2010 de beslissing of de leiding van nationaal belang was uitgesteld tot november 2011. President Obama stelde de belissing later opnieuw uit tot 2013, hierdoor wordt het besluit tot de aanleg van de leiding nog altijd vertraagd.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[sc name=letop content=”Let op: Als je een ‘Ad Blocker’ aan hebt staan dan is de kans groot dat deze documentaire niet zal beginnen met afspelen of dat hij alleen de reclame voorafgaande aan de documentaire laat zien.” ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Cvmzk-goUWs

[tab:END]

[divider/]