Planet Ant – Life Inside The Colony

Mierenkolonies zijn een van de grootste wonderen van de natuur, complex, georganiseerde en mysterieus. In de documentaire Life Inside the Colony wordt de geheime ondergrondse wereld van de mierenkolonie onthuld op een manier die je waarschijnlijk nog niet eerder gezien hebt.
Entomoloog dr. George McGavin en ‘leafcutter’ mieren deskundige professor Adam Hart creeerden in een lab een mega mierennest, speciaal ontworpen en gebouwd zodat camera’s de innerlijke werking van dichtbij kunnen filmen. Het nest is het nieuwe huis voor een miljoen sterke kolonie Parasolmieren (leafcutter ants) uit Trinidad. Een maand lang filmde dr. George McGavin en professor Adam Hart met behulp van time-lapse-camera’s, microscopen, microfoons en tracking systemen elk aspect van het leven dan de kolonie.
Bij het loslaten van de mieren in hun nieuwe wereld beginnen de mieren meteen te foerageren (het vinden van voedsel), tunnels graven en te bouwen aan hun nieuwe huis. Binnen een paar weken heeft de mieren kolonie hun huis volledig ingericht met broedplaatsen, opslagruimtes, tuinen en begraafplaatsen. De documentaire toont tot in detail aan hoe deze kleine insecten zo’n perfect georganiseerde collectieve organisatie kunnen bereiken.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=GhGno2BIts0
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]