Mosselmannen Afl. 7: De groene leugen

Op de Waddenzee blijkt hoe de mosselkwekers te lijden hebben onder, in hun eigen woorden, de groene leugen. De lobby van milieuclubs dwingt de mosselmannen zich in steeds meer bochten te wringen.
Jos Steketee: ‘Als dit zo doorgaat, wordt de hele sector om zeep geholpen’. Ondertussen blijkt aan boord een leiding lek, zodat er midden op de Waddenzee allerlei hulptroepen moeten worden opgeroepen.
De 10-delige EO-documentairereeks ‘Mosselmannen’ volgt vier familie uit het Zeeuwse vissersdorp Yerseke die geworteld zijn is de mosselvisserij. Aan de rand van de Oosterschelde ligt een dorp dat afhankelijk is van de grillen van de natuur. Een dorp waar men nog leeft van de visserij. Een hechte gemeenschap waar een groot deel van dorpelingen zondags trouw naar de kerk gaat. Maar waar de jaarlijkse Mosseldag voor grote interne verdeeldheid zorgt. Beroemd om haar mosselen en oesters wordt Yerseke de parel van Zeeland genoemd.

[sc name=Uitzendingemistcredits programma=”EO” externelink=”http://www.eo.nl/tv/mosselmannen/programma-informatie/” dag=”19″ maand=”11″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/eo/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”EO_101207329″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=qFUVcPNPopg
[tab:END]
[divider/]