Poetins Kus

Een Russische studente wordt volwassen wanneer ze een besluit moet nemen: lid blijven van de nationalistische jeugdbeweging Nashi of zich aansluiten bij de liberale oppositie.
Nashi is een Russische nationalistische jeugdbeweging met een groeiende populariteit en nauwe banden met het Kremlin. Op de officiële agenda van Nashi staat het steunen van het huidige politieke systeem door de slimste en meest loyale jongeren te selecteren als bouwstenen van een toekomstige elite. Achter deze façade probeert de beweging op allerlei manieren te voorkomen dat de politieke oppositie de kans krijgt om zijn standpunten te verspreiden.
De negentienjarige Masja is woordvoerster van Nashi. Masja is jong en ambitieus. Haar ouders zijn doorsnee burgerklasse, die in een flat wonen in de provincie. Masja wordt aangetrokken door de energie van de Nashi en doordat deze jeugdbeweging haar ook toekomstmogelijkheden kan bieden. Op 15-jarige leeftijd is ze lid en weet ze als protegé van de Russische minister van Jeugdzaken snel carrière te maken in de beweging. Ze haalt het nieuws omdat ze Putin een kus geeft tijdens een bijeenkomst.
Masja wordt tijdens de verkiezingen in Nashi verslagen door een kandidaat die de strijd tegen Ruslands vijanden propageert. Voor het eerst zet ze vraagtekens achter haar rol in de beweging. Als beginnend journalist ontmoet ze mensen met andere politieke meningen zoals de journalist Oleg Kashin met wie ze debatteert op televisie. Hoewel ze totaal verschillende opinies hebben sluiten Masja en Oleg vriendschap. Al snel raakt Masja in de problemen met haar achterban. Wanneer Oleg door “onbekende geweldplegers” in elkaar wordt geslagen en deze aanslag ter nauwer nood overleeft, realiseert Masja zich dat zij een keuze moet maken. Aan wiens kant staat Masja?

[sc name=npocredits2 programma=”BNN De School” externelink=”http://deschool.bnn.nl/” dag=”11″ maand=”02″ jaar=”2014″ internelink=”www.documentairenet.nl” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1215753″ ]
[tab:Trailer]
[tab:END]
[divider/]