Polar Bear Man

Matthew Dyer, een 49-jarige advocaat uit een klein stadje in de staat Maine, had al jaren een droom. Hij wilde ooit een keer in z’n leven een ijsbeer in het echt zien; dus hij schreef zich in voor een trektocht door het Noordpoolgebied, waar de grootste der landroofdieren zich wel eens durft te tonen.
Samen met een groep ervaren backpackers zou hij twee weken lang doorbrengen in de ongerepte natuur, driehonderd kilometer verwijderd van alles. Op de eerste dag kwam de groep al gevaarlijk dicht bij een ijsbeer, maar ze konden hem net op tijd wegjagen met een vuurpijl. Dezelfde beer drong die nacht Dyers tent binnen, zette zijn tanden in zijn hoofd en sleurde hem meters mee. Dyer overleefde de aanval, maar niet voordat de beer hem als kauwspeeltje had gebruikt.
VICE keerde samen met Dyer terug de plek waar hij ooit op een haar na in de maag van een ijsbeer belandde. In het gebied woont tien procent van alle ijsberen ter wereld. Daar onderzochten we het verband tussen de klimaatopwarming en de drang van ijsberen om mensen aan te vallen.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Mirror]


[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]