Project NIM

De wonderbaarlijke reis van een aap door onze mensen-maatschappij. In de jaren zeventig groeit chimpansee Nim op in een gewoon mensengezin. Welke impact heeft hij op iedereen die hij ontmoet? In deze documentaire worden getuigenissen van alle betrokkenen gecombineerd met niet eerder vertoond archiefmateriaal.
In 1973 wordt chimpansee Nim geboren. Al een paar dagen na zijn geboorte wordt hij bij zijn echte moeder weggehaald en geplaatst bij een mensengezin. Zijn nieuwe ‘moeder’ is een studente psychologie, die zelf al drie kinderen heeft en met haar gezin woont in de Upper West Side van Manhattan, New York. En als ze in Nims ogen kijkt, koestert ze dezelfde moedergevoelens die ze had bij haar eigen kinderen: dit is de start van Project NIM, een radicaal psychologisch experiment van de Columbia Universiteit, USA.
Het doel van dit experiment is te laten zien dat een chimpansee met ons kan communiceren, als hij maar precies zo wordt opgevoed als een mensenkind. De psychologen hopen dat de aap, door hem gebarentaal te leren, ons kan laten weten wat hij denkt en voelt. Als dit zal lukken, zal de grens tussen aap en mens niet meer bestaan en zullen we heel wat theorieën over mens en aap moeten herzien.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[yabp 10]
[sc name=docubroken1 ]
[tab:Trailer]
[tab:END]
[divider/]