Rauw en Puur

Rauw en Puur is een vierdelige documentairereeks van filmmaakster Mildred Roethof (o.a. The Dark side of Paradise – correct Raping, Sex Sells, Alles voor de bal en Vrije Radicalen). De producent van de serie is Rene Mende.
De vier op zichzelf staande afleveringen van deze tweede serie Rauw en Puur geven een indringend beeld van het leven waarin veel minderjarige meisjes zich begeven. Het is voor hen een onbekende wereld, waarin in criminaliteit, geweld, gedwongen seks, liefdeloosheid en verwaarlozing door ouders de boventoon voeren.

[divider/]
[tab:Deel 1]

In deze eerste aflevering komen vier meisjes aan het woord tussen de 16 en 18 en woonachtig in Amsterdam-Slotermeer, over de regels van de straat waar openlijke geweldpleging, rippen en vloeken de norm is. Deze meisjes kent u misschien nog wel van de uitzending van de Wereld Draait Door waar ze samen met de filmmaakster aan tafel zaten en er een hevige discussie ontstond.

[vpro-gemist id=”NPS_1170407″]
[tab:Deel 2 ]

Roethof volgt een vijftienjarig meisje dat vanaf haar elfde online geronseld is om gedwongen seks te hebben. Het komt steeds vaker voor dat minderjarige meisjes door contacten die ze maken via internet seksueel misbruikt worden en daardoor in de gedwongen prostitutie terechtkomen.

[vpro-gemist id=”NPS_1170411″]
[tab:Deel 3 ]

Daar waar de politiek zich druk maakt over de problematiek rondom de integratie van moslims laat Roethof de strijd zien van jonge moslimmeisjes die geen hoofddoek willen dragen, die houden van een borrel en vallen op jongens die juist niet van Marokkaanse origine zijn. Meisjes die worden verstoten door hun familie en letterlijk in elkaar worden geslagen omdat zij zich afzetten tegen het islamitische milieu.

[vpro-gemist id=”NPS_1186849″]
[tab:Deel 4 ]

De vierde aflevering in staat in het teken van jonge bolletjesslikkers. Cocaïne wordt op grote schaal Nederland binnen gesmokkeld, zijn de slikkers een druppel op de gloeiende plaat? En hoe lukt het deze tieners uit handen van de marechaussee en de douane te blijven?!

[vpro-gemist id=”NPS_1186851″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]