Reporter – Huurlingen

Ze zijn bewapend en staan klaar om wereldwijd gevaarlijke operaties uit te voeren: Private beveiligers die militaire opdrachten uitvoeren. Ook ons land kent een groeiend aantal bedrijven dat zich hiervoor aanbiedt. Het bedrijfsleven en ook de Nederlandse overheid maken gebruik van deze firma’s. Reporter duikt in de wereld van de nieuwe huurlingen en volgt ze in training en operaties.
Nederlandse gewapende beveiligingsbedrijven moeten verplicht gescreend worden op justitiële antecedenten. Dat stelden defensiespecialisten vast naar aanleiding van deze documentaire van Reporter International die uitgezonden werd op 3 februari. In de uitzending wordt onthult dat de directeur van het Nederlandse beveiligingsbedrijf Specops Company een strafblad heeft. Hij heeft de Wet Wapens en Munitie overtreden, maakte zich schuldig aan drugsbezit en een woninginbraak. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie was daarvan op de hoogte, maar zag geen reden actie te ondernemen.
Specops Company biedt in 15 landen, waaronder Zuid Afrika, Seychellen en de Verenigde Arabische Emiraten, gewapende diensten aan. Het gaat onder meer om beveiliging van schepen tegen piraten en persoonsbeveiliging . Omdat Specops alleen in het buitenland werkt, hoefde het bedrijf volgens de huidige regels geen vergunning aan te vragen. Het bedrijf is dus niet gescreend door het Ministerie van Justitie.


[sc name=Uitzendingemistcredits programma=”Brandpunt Reporter” externelink=”http://reporter.incontxt.nl/” dag=”17″ maand=”10″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/brandpunt-reporter/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”KRO_1505229″ ]
[tab:Oude UG Embed]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

[tab:Trailer]
 
 
 
Geen trailer beschikbaar
 
 
 
[tab:END]
[divider/]

12 reacties

 1. Wat een prutser die directeur…
  Storings reactie bij een MP5 is je handvuurwpn pakken…maar doorladen en dan vuren is fout!

  • Wat een stel amateurs zeg, Nederlanders zijn de grootste prutsers op oorlogsgebied, die Serviër liet ze even zien hoe het moet, en dat er dan nog een PVV’er die op een mongool lijkt samen met en voor de Nederlandse overheid heeft gewerkt maakt het helemaal te bont, Nederlandse Militairen van het leger of de marine hebben zich ooit aangemeld omdat ze allemaal een minderwaardigheidscomplex hebben, en jaren later zijn het de ptss’ers.

   • Hans, ik denk dat het amateurisme van Nederlandse defensie de laatste jaren wel ingehaald is. Er zijn zoals in elk land professionele mensen bezig ook in de PSC en PMS business. Alleen voordat je meewerkt aan een reportage, moet je wel even je eigen ego op zij zetten. En niet proberen een onrealistisch beeld van je bedrijf neer te zetten. de reporter heeft met deze reportage zijn doel bereikt, een negatief beeld schetsen.
    Wij hebben eerst een gesprek gehad met de interviewer en hij heeft ons netjes bedankt voor de reportage. Wij draaien alweer sinds 2006 mee in deze wereld in ik zelf alweer bijna 20 jaar. Wij profileren ons ook niet om aan een beeld te voldoen, wij profileren ons als een professioneel risk management bedrijf. Na het zien van de reportage , was het grootste compliment dat we konden krijgen , dat we niet mee mochten werken aan de reportage.

 2. Ik vind de manier van interviewen erg onprettig en met weinig respect naar de heren van de beveiligingsbedrijven. Met name het herhaald vragen naar het strafverleden van één van de heren is tenenkrommend.

 3. De eerste helft is leuk om te zien. Daarna gaat de interviewer zo penetrant quotjes proberen te halen dat het gewoon zeer onaangenaam is om verder te kijken.

 4. De grootste oplichters die er zijn Marco van hees en Mark zuijderduin
  Komen alle 2van best allert dat zegt genoeg lijkt me zo

 5. Toen ik deze docu zag, moest ik gelijk denken aan zo’n ander bedrijf; Best Alert. Nu ik de reactie van Eric (28-06-2012) las, moest ik wel heel hard lachen.
  De vaardigheden zijn echt matig en de p.r. ook niet veel beter.
  De Rangers zeiden altijd:”12B”van de Genie. oftewel 1 to be (infantry:)

 6. The other day, while I was at work, my sister stole my iphone and tested
  to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.
  My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is completely off topic but I
  had to share it with someone!

 7. Wat maakt het uit of je strafblad heb. Deze mensen zetten tennminste hun levenn in voor een betere wereld ze durven tenminste. Als niemand wst doet word het puinhoop. De grootste criminelen lopen vrij rond. Ga niet zeiken of iemand een keer wat heeft grbruikt. De grootsye crimminelen lopen vvrij rond justitie durft hier niks tegen te doenmaar wel de jongens pakken die iets ondernemen. Stelletje sukkels hou je waffel en laat deze mensen hun werk doen.

 8. Stelletje prutsers. Heb zelf 3 jaar onder mark en Marco gevaren en heb ongeveer 30 trips gedaan waaronder 25 aanvallen gehad en alles was goed geregeld qua dingen 😜. Als je er niet bij bent geweest dan kan je beter je kop houden Heb gasten meegemaakt die alles konden maar bleken poessies te zijn.

Reacties zijn gesloten.