Rollin: The Fall of the Auto Industry and Rise of the Drug Economy in Detroit

In de hoogtijdagen van de jaren vijftig was Detroit met 1,8 miljoen inwoners de vierde grootste stad van Amerika en Detroit was het middelpunt van de Amerikaanse auto-industrie. Maar tijden veranderen en tegenwoordige staat de stad dan beter bekend als de hoofdstad van de misdaad. In veel van de documentaires over Detroit staat de auto-industrie centraal, in deze documentaire staat echter de opkomst van de criminaliteit centraal.
Tussen 1965 en 1970 steeg het aantal geweldsmisdrijven in de Verenigde Staten met meer dan 100%. Waarom dit gebeurde is nooit volledig verklaard, maar de drugs, de afbraak van sociale controle in verband met de burgerrechtenbeweging en de oorlog in Vietnam waren zeker belangrijke factoren. Maar nergens liep het meer uit de hand dan in Detroit, Michigan, waar de dodelijkste rellen van de jaren 60 plaats vonden en het geweld nog sterker toenam. Het geweld in Detroit nam dusdanig toe dat rond 1971 Detroit bekend stond als de moordhoofdstad van de Verenigde Staten.
In de documentaire, van documentairemaker Al Profit, worden (ex) criminelen en (oud) agenten geïnterviewd en laat ook duidelijk zien hoe de misdaad in Detroit zich ontwikkelde. Van de corrupte agent Henry Marzett tot de gewelddadige gang Young Boys Inc, De 14 jarige drugs kingpin White Boy Rick en de huurmoordenaars gang ‘Best Friends’. Naast een inhoudelijk sterke documentaire bevat de documentaire ook nog eens een geweldige soundtrack.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]

[divider/]