Sam, een leven dat blijft verbazen

Het leven van Sam Galesloot gaat vanaf zijn vijfde bergafwaarts. Hij wordt door een progressieve spierziekte doof en blind, kan niet meer lopen en niet zonder beademing. Ria ontmoet Sam voor het eerst in 1992, voor het AVRO-programma Vinger aan de Pols. Zijn levensverwachting is dan minder dan een jaar.
Bij het maken van de film was het uitgangspunt 19 jaar geleden: het volgen van de beslismomenten in een leven dat nog maar een paar maanden kon duren, volgens de artsen. Maar Sam is er nog steeds en zijn vreugde wint het nog steeds van zijn verdriet. Een leven dat blijft verbazen.
Ria Bremer volgde Sam op zijn reis door ziekenhuizen, instellingen voor doof-blinden, revalidatie instellingen, maar ook bij zijn favoriete voetbalclub, bij het behalen van zijn diploma en op vakantie. Het geeft een beeld van een leven dat geleefd wordt tegen alle verdrukking in…
Sam overleed tenslotte in de nacht van Oud en Nieuw 2010 en is 26 jaar geworden. Hier is ook nog een korte documentaire over gemaakt die ook hier te bekijken is.

[divider/]
Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.