Scena del Crimine

Doordocunet

nov 21, 2011

Is er te ontkomen aan de beklemmende greep van de onderwereld in Napels? Wat is de invloed van de onderwereld op Napels? De film ‘Scena del crimine’ van Walter Stokman toont in zeven scènes vanuit verschillende perspectieven, de gevolgen van het geweld. Was zowel gesellecteerd voor het international documentary festival Amsterdam(IDFA) als het Internationale Filmfestival van Venetië. Tevens is de documentaire ook geselecteerd voor een gouden kalf!
Door de verhalen van een forensisch inspecteur, een kruimeldief met huisarrest, een grootmoeder die haar nageslacht niet tegen het geweld weet te beschermen en jeugdgevangenen, wordt duidelijk hoe moeilijk het is om aan de verleiding en controle van de Comorra te ontkomen. De bloederige politiefoto’s, beelden van bewakingscamera’s en noodoproepen naar de politie, laten zien hoe het Napolitaanse leven wordt beïnvloed. Op de militaire academie wordt met een krampachtig streven tegenwicht geboden tegen de chaos van de stad.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1165987″]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Scena del Crimine”
  1. First off I would like to say superb blog! I had a quick
    question that I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to know how
    you center yourself and clear your thoughts before writing.
    I’ve had trouble clearing my thoughts in getting my ideas out there. I do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually wasted just trying to figure out how to begin. Any recommendations or tips? Thank you!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *