Maja Bradaric is zestien jaar oud als zij in 2003 in een auto door haar vrienden wordt gewurgd met een touw. Na de moord wordt haar lichaam in brand gestoken en aangetroffen in de polder tussen Bemmel en Lent. In de media wordt er meteen gegist naar de motieven van de daders. Het zou gaan om eerwraak tussen moslims, wat later onjuist blijkt te zijn.

In deze film reageren vrienden voor het eerst voor de camera. De film geeft een inkijk in de gedachten en gevoelens van vier goede vrienden van Maja. Ook komt Nina aan het woord, destijds één van Maja’s beste vriendinnen. Zij werd door de kinderrechter veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijke jeugddetentie, omdat zij op de hoogte was van de gruwelijke moordplannen.

Ook bekend als ‘Sweety. The friends, betrayal and murder of Maja Bradaric’. Helaas is deze naargeestige documentaire niet meer online beschikbaar. Hieronder wel het laatste nieuwe over een van de moordenaars van Maja Bradaric.

Door docunet

0 gedachte over “Sweety Maja Bradaric”
 1. irritante zg. kunstzinnige doku.
  leuke mensen die cultuurverrijkers, nog meer daarvan Nederland binnen laten.
  Voorlopig maken ze in ieder geval elkaar af, dat dan weer wel.

 2. mooie docu,
  wel even wat geduld voor opbrengen.
  alleen het prachtige meisje met zwarte krullen maakt hem de moeite waard om te kijken.

 3. Ik vond het best raar….
  ik heb zelf met ferdy o (ocal) gezeten in vught…
  ik kan maar niet begrijpen dat die jongen zoiets kon doen aangezien die een aardig was gewoon normaal als je problemen had met hem dan kon je daar waarschijnlijk gewoon mee praten

 4. TRaaaaaaag en sloooooom inderdaad, geen beste docu, Was beter als dit anders was gemonteerd.
  En waar gaat dit heen met de wereld. Binnenkort komen die gasten alweer vrij. Of zijn ze dat al?

 5. hele irritante nepkunst en vals drama over de rug van een gruwelijke moord. is dat zo gedaan om geld te kunnen vangen van de overheid voor dit soort docu’s?
  en die nina mag wat mij betreft veel nare dingen meemaken de rest van haar leven, wat een naieve kut is dat!

 6. Ik zit nu 20 minuten te kijken en het lijkt wel alsof het al 2 uur bezig is. De muziek in deze docu had ik trouwens ook kunnen maken.

 7. Wat een ontzettend onsamenhangend geheel. Bijzondere interviews van mensen die zo dicht op z,n gruwelijke daad staan maar geen enkel antwoord op of inzicht in waarom. Lijkt er een beetje op dat iemand op de montage vloer zomaar stukken aan elkaar heeft geplakt en daar tussen wat niet relevante beelden heeft geplakt. Super zonde want als documentaire maker z,n voet tussen de deur krijgen en het dan totaal verknallen is echt zonde. En die muziek ik zou echt eens met de makers willen praten wat ze nu precies over wilde brengen het is mij in ieder geval volkomen onduidelijk. En die opmerking over etnische achtergronden vind ik totaal ongepast. De tragische dood van z,n jong iemand is geen munitie om jou persoonlijk mening te beargumenteren. Vind het persoonlijk iets of wat respectloos en eigenlijk een beetje onvolwassen.

 8. Goede documentaire dat inspiratie heeft gegeven aan de film Schemer. Het is ongelooflijk dat deze zware misdadigers zo’n milde straf hebben gekregen. Een gruwelijke moord met voorbedachte rade op een meisje van 16 die nog in het begin van haar leven staat. Met strakke gezichten ging de groep na de moord bij haar familie zitten, net doen alsof er niets gebeurd is.
  Een vriendin vermoorden door haar eigen groep die zich als familie opstelde. Voor mij is dit de ergste moord die je ook maar kan bedenken.

 9. Weet je ik heb het gevoel dat de media altijd maar snel alle misdaden het wil opsteken op de moslims (zie beschrijving van de docu). Dit is dan alweer een bewijs voor mij.
  Na onderzoek weetk dat ECHTE moslims dit niet mogen doen en niet doen,. De mensen die het doen met een islamitische naam wil niet altijd zeggen dat ze moslims zijn. Wake up people!!! Wat een onzin toch altijd de misdaad in naam van de moslims bestempelen. Waarom heeft de wereld toch zo’n angst voor de moslims? Wat hebben zij wat wij niet hebben? Waarom wordt er 80 procent over hen gesproken in de media, vooral deze laatste tijden dan? Is het misschien omdat zij de waarheid in handen hebben? Na veel lezen wie echt moslims zijn besef ik telkens al te meer dat ze net het tegenovergestelde zijn.

 10. Triest dat dit heeft moeten gebeuren met maja! ik kom zelf ook uit nijmegen en ken een aantal mensen uit dit verhaal,de daders moesten ze levenslang geven dat is wat zij verdienen,over de rest van de personen heb ik geen verkeerd woord!

 11. omg ik vind dit verhaal echt erg en dat het nu gewoon 2013 is en dat dat tuig gewn dit jaar vrij komt vind ik nog het ergste ze hebben iemand vermoord diegene hoord levenslang te krijgen niet maar 10 jaartjes daarmee krijgen ze die Maja niet terug

 12. Vooral die Nina die verader zei heeft haar gewoon naar die Goran gebracht zei kon dit voorkomen maar dat deed ze niet uit jaloezie door de vriendschap van Maja en Goran maar als zei Maja had verteld of aan de ouders van Maja had verteld wat Goran in ged8te had konden zei dit verkomen!

 13. Wat een intens smerige pleuristeef die Nina. Die psychopatische Bosniër soit, maar zo’n zeldzaam domme kut, zonder enige vorm van ruggegraat… Bizar. In laten slapen dat wijf, tezamen met die vuilakken uit het oostblok. Geen geld meer aan verspillen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *