Sea the Truth

Als we in het huidige tempo vis blijven vangen en eten zijn over 40 jaar de oceanen en zeeën leeggevist. Wetenschappers zeggen het al jaren, maar er zijn nog steeds geen maatregelen genomen die het tij kunnen keren.
De jacht op vis is een uit de hand gelopen economisch monstrum: met grote sleepnetten worden de bodems van de zeeën leeg geschraapt, alles wat leeft met een vernietigende kracht met zich meenemend. De massale bijvangst gaat verminkt of dood terug de zee in. En is het echt wel nodig zoveel vis te vangen en te eten? De fabel van de gezonde visolie is hardnekkig. Vissen krijgen de gezonde werkzame stoffen alleen binnen doordat zij algen eten. Dus waarom niet rechtstreeks de algen eten in plaats van grote hoeveelheden vissen doden voor een lepeltje visolie? De oplossing wordt gezocht in duurzame visserijprojecten. Maar vooraanstaande wetenschappers zeggen dat iedere vis die nu uit de oceaan wordt gehaald, er één te veel is.
Sea the Truth is het vervolg op Meat the Truth, de film die het verband aangeeft tussen veehouderij en het klimaatprobleem. Beide producties van de Nicolaas G. Pierson Foundation (NGPF), het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren, wijzen op de urgentie van een andere omgang met dieren, natuur en milieu.
Meer informatie over de documentaire, het bijbehorende boek of over het organiseren van een vertoning van de documentaire? Op Seathetruth.nl vind u alle informatie.

[divider/]
[tab:Docu- Vimeo – NL]
httpvh://vimeo.com/23540198
[tab:Mirror- Youtube – EN]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=V325y7QCg3c
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=NzoC9npbuHA

The documentary Sea the Truth is the sequel to Meat the Truth, the first film of the Nicolaas G. Pierson Foundation and a worldwide success. Meat the Truth not only showed that the livestock industry and consecutive meat consumption have a major impact on global warming, but also offered an action-based perspective. Introducing just one meat-free day a week in the Netherlands yields the same effect as reducing the number of cars on our roads by no fewer than one million.
People often turn to eating fish to limit their meat consumption. Nutritionists propagate eating fish twice a week as it is packed with nutrition. These healthy nutrients are however easily obtained from other food sources, whereas fish may also contain large amounts of toxins. And, most important of all, the sea is not an unlimited cornucopia that we can continue to empty at will without serious repercussions.

[tab:END]

[divider/]