Seksrobots hebben nooit hoofdpijn

Levensechte sekspoppen. Die kennen we wel. Er zijn talloze documentaires gemaakt over het Amerikaanse bedrijf dat ze maakt en de mensen die ze verzamelen. Voor buitenstaanders is het een bevreemdend beeld. Volwassen mannen (het zijn zelden vrouwen) die het gevoel hebben dat ze een relatie hebben met een vrouw van siliconen. Geschapen naar hun dromen, maar voor altijd levenloos.
Maar de techniek schrijdt voort. Met de zich steeds verder ontwikkelende robotica, artificiële intelligentie en virtual reality komt een ‘levende’ sekspop steeds dichterbij. Strelen de mannen straks niet meer alleen hun poppen maar zijn er ook handen van metaal en zacht plastic die over hun rug glijden?
Als het aan Matt McMullen ligt wel. Hij werkt aan een ‘seksrobot’. Een pop die kan bewegen als een mens. Journalisten van de New York Times bezochten hem in zijn atelier voor de documentaire ‘Uncanny Lover: Building a Sex Robot’. Ze brengen in beeld hoe hij werkt aan de poppen maar bevragen hem ook over zijn ideeën. De kunstenaar, zoals hij zichzelf noemt, wil dat mensen een band op kunnen bouwen met de pop. Niet alleen seksueel, maar ook intellectueel. Dat ze het karakter van de pop leren kennen. En misschien zelfs wel meer. ,,To develop some kind of love for this being.”

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=wLVOnVsLXqw
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]

[divider/]