Sex Sells

Hoe denken jongeren tegenwoordig over sex? In deze documentaire gaat Mildred Roethof in gesprek met verschillende jongeren en vraagt hen wat sex voor ze betekent. Is sex nog iets bijzonders voor de jongeren?

Hoe denken jongeren tegenwoordig over sex? In deze documentaire gaat Mildred Roethof in gesprek met verschillende jongeren en vraagt hen wat sex voor ze betekent. Is sex nog iets bijzonders voor de jongeren? De documentaire legt schokkende verhalen vast en mocht zelfs niet meer uitgezonden worden na klachten van de jongeren die erin voorkomen. 

De documentaire ‘Sex Sells’ is gemaakt naar aanleiding van een onderzoek van de GGD. Zij onderzochten of de verhalen uit de Amsterdamse Bijlmer klopten. Jongeren zouden sex hebben in kelderboxen en sex als ruilmiddel inzetten voor onder meer sigaretten, alcohol en beltegoed. De uitkomst van het onderzoek werd echter in twijfel getrokken. Mildred Roethof besloot hierop om zelf op onderzoek uit te gaan en gaat in gesprek met jongeren.

Ze spreekt jongeren uit de stad en van het platteland. Zo krijgt ze ook het verhaal te horen van dertienjarige meisje die zich haar eerste niet goed meer kan herinneren. Ze was op een feestje en erg dronken toen ze voor de eerste keer sex had. Ze weet nog dat het pijn deed maar bijzonder of speciaal was het niet. Is het sex moraal onder jongeren losgeslagen en worden ze op jonge leeftijd al teveel geconfronteerd met sex?

In de Bijlmer krijgt Mildred verhalen te horen die inderdaad bevestigen dat jongeren sex hebben in kelderboxen. Zij doen dit voor status en sex wordt ook ingezet als ruilmiddel. De jongeren tonen haar een box waarin ‘ze’  sex hebben, deze ligt vol met condooms. Een bewoonster verklaart dat zij veel overlast heeft van jongeren die sex hebben in de boxen en ook in het trappenhuis van de flat. Mildred hoort veel verhalen aan en spreekt ook jonge meiden die het onbegrijpelijk vinden dat je voor een dure tas sex hebt in een box.

Mildred Roethof doorbrak met de documentaire een groot taboe en kwam veelvuldig in het nieuws. De documentaire is schokkend te noemen en raakte flink in  opspraak door heel Nederland.