Soviet Storm: WW2 in the East 1. Operation Barbarossa

Soviet Storm is een epische documentaireserie over het oostelijk front van WW II, met een uniek Russisch perspectief op het belangrijkste, bloederigste strijdtoneel van die oorlog. Het was een oorlog van ontstellende omvang en wreedheid. 4 van de 5 Duitse soldaten die in WO II sneuvelden, stierven aan het oostelijk front. Het Rode Leger verloor tien keer zoveel slachtoffers als alle westerse geallieerden bij elkaar.
De documentaireserie Soviet Storm vertelt het verhaal van deze titanenstrijd, aan de hand van archiefbeelden en foto’s, computeranimaties en innovatieve reconstructies.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=6CerdjvePsg

[divider/]

Slechts een paar officieren twijfelden of er oorlog zou komen met Duitsland. Maar wanneer?
De verkennersverslagen waren omstreden. In april 1940 ondertekende Hitler operatie Barbarossa, en ging zwaar oorlogsmaterieel op weg naar de grens met de Sovjet-Unie. Maar bij de eerste slagen in juni 1941, bij de grens bij het Brest Fort, bij Kiev en Minsk, sneuvelde het Duitse Blitzkrieg-plan al.
De grote verliezen van het Rode Leger, dat zich terugtrok, zijn te verklaren, maar soldaten en generaals moesten voor fouten boeten.

[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]

[divider/]