In de bijzondere documentaire ‘Levenslang’ volgen we Louis Hagemann en zijn vrouw Jacqueline. Louis Hagemann werd in 2005 tot levenslang veroordeeld, maar in 2008 trouwde hij in de gevangenis met Jacqueline. Samen leven zij ieder apart hun leven, hij binnen en zij buiten. Hoe houden zij zichzelf en elkaar staande in deze ogenschijnlijk perspectiefloze situatie?
Jacqueline toont foto’s van de bruiloft. In het bijzijn van naaste familie wordt de taart aangesneden. Met een plastic mes. Jacqueline: “Dat feestje doen we nog wel eens over.” In de documentaire zien we onder andere hoe overtuigd Jacqueline is van Louis zijn onschuld, een overtuiging die haar in staat stelt van Louis te houden.
Het feit dat, in tegenstelling tot andere Europese landen, levenslang in Nederland echt levenslang is tot de dood erop volgt, was bij hun huwelijk een gegeven. Hun relatie zou zich altijd afspelen in twee werelden, die voor beiden grotendeels onbekend zouden blijven: de wereld ‘binnen’ van Louis, de wereld ‘buiten’ van Jacqueline.

[sc name=npocredits2 programma=”2Doc” externelink=”http://www.npo.nl/artikelen/nederland-2-komt-met-primetime-documentaires-in-2doc” dag=”10″ maand=”12″ jaar=”2014″ internelink=”https://www.documentairenet.nl/omroep/2doc/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1205773″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1205773″ ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “2Doc – Levenslang, het verhaal van Louis Hagemann”
  1. Wat een pannekoek die adocaat heeft zich blijkbaar zodanig goed over de zaak gebogen die ie zich nog vergist van wie nou die verklaring eigelijk was en ongeldig zou moeten worden verklaard.
    wie pieterbaan? tbs junk? ja wie was dat nou……
    Of je nou levenslang of tbs krijgt het uiteindelijk besluit blijft dat van hogere hand.
    lang leve …..

  2. Ten opzichte van de doden en hun achterblijvende familie is het respectloos om bij gebrek aan de echte dader, dan maar iemand anders levenslang op te sluiten.

  3. Radio. tv. peeskamerbezoek. uren lang bellen. zonnebloemen kweken, en toen was ik pas bij minuut 21. Wat een onrecht en dat voor alleen dubbele kindermoord, ik kon het niet meer aan wat een onrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *