Space Dive

De hele wereld keek mee toen Felix Baumgartner de grootste vrije val ooit maakte, maar niemand zag het hele verhaal achter de sprong. Vijf jaar lang richtte deze professionele base-jumper zich op de verwezenlijking van zijn ultieme droom: het verbreken van het wereldrecord vrije val. De sprong was live te volgen via YouTube maar wat we niet zagen waren de complicaties en stress voor en tijdens de sprong der sprongen. Een foutje in zijn pak of parachute en hij was er geweest. Op weg naar boven ging het hele verhaal bijna niet door en een paar seconden voor hij de sprong waagde, raakte hij de controle kwijt: bijna werd het de sprong des doods.
Als professionele base-jumper sprong Felix Baumgartner al van heel wat gebouwen. Zowel de hoogste sprong (van een gebouw) als de laagste (van het standbeeld Christus de Verlosser in Rio de Janeiro) staan op zijn naam. Zijn obsessie komt niet uit het niets: van kinds af aan droomt hij dezelfde droom: over straat rennen en langzaam opstijgen. Hij wil kunnen vliegen. Hoger, verder en sneller dan iemand ooit gedaan heeft.
Het record vrije val (31 km) stond al 50 jaar op naam van Joe Kittinger, nu een gepensioneerde kolonel. Joe was hiermee de uitgelezen persoon om Felix te coachen. In de docu is te zien hoe Joe hem door zijn ups en downs helpt en een team van 20 experts alles op alles zet op Felix’ droom te verwezenlijken.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=7f-K-XnHi9I
[tab:END]
[divider/]