Wanneer we onze eigen locale berichtgeving voor lief nemen is er in zuid-Israël helemaal niks aan de hand. Af en toe worden er wat ‘vuurpijltjes’ afgeschoten die niets of niemand raken. Niks om wakker van te liggen. De waarheid, het volledige verhaal, die uw krant en uw TV journaal niet vertelt luidt helemaal anders: Zuid-Israël is al meer dan tien jaar in de greep van de angst.
In Sderot bijvoorbeeld doet de bevolking al sinds 2001 ‘s nachts geen oog meer toe. Waarom dat zo is wordt in deze documentaire aangetoond. Dus, als u morgen in uw krant leest dat er vier Palestijnen zijn gedood bij een tegenaanval van het Israëlische leger, dan heeft u met dit beeldverslag de context van de strijd tegen de terreur hopelijk wat beter begrepen. (Bron: brabosh.com)

[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=EHhXINu6mCc

[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Sderot – The Wounded City”
 1. De introductie tot dit filmpje, want meer kan ik er niet van maken, heeft mijn aanzien voor deze website enorm gedaald. In de normale media worden jullie ‘vuurpijlen’ toch gewoon als raketaanvallen beschreven. Dat het in de comments van bijvoorbeeld Nu.nl raketten worden verbasterd in vuurpijlen tot daar aan toe. Ik dacht dat deze website een redelijk objectieve site was. Het gemis van de laatst uitgezonden Hollanddoc docu: De vijf camera’s van… Vergeef mij dat ik de naam zo één twee drie niet kan opdreunen, doet mij denken dat het met de objectiviteit op deze website slecht gesteld is. Nieuws en met name documentaires zouden juist een lichtend voorbeeld moeten zijn in deze van propaganda doordrenkte wereld. Denk aan reclames en verkooppraatjes. Deze zijn bedoeld om de ontvanger van die berichtgeving in een bepaalde berichtgeving te doen begeven. Het feit dat een documentaire, in het geval van deze zeker, dat ook nog eens doet is op zich niet eens zo erg. Deze docu vertelt duidelijk het verhaal van de Joodse gemeenschap in Sderot. Maar negeert de brede context die jullie als website zeggen hierin te vinden zou zijn. Het zou aan de kijker moeten liggen een mening te formeren. Dat kan alleen gebeuren als beide kanten van het verhaal getoond worden en deze website mis ik de tweede kant. De introductie die jullie op jullie website plaatsten voor deze docu spreekt boekdelen. ‘De waarheid’ bestaat niet. Het is objectiviteit waar naar men moet streven en dat lijkt men hier niet te doen. Dus nogmaals: Als jullie een docu zoals deze plaatsten, een taak die jullie behoren te doen, informeer de kijker dan vanuit welk perspectief dit gebeurt. Ga niet stellen dat de waarheid daar wordt vertoond er zullen altijd meer kanten zitten aan een verhaal. Ga ook zeker niet verkondigen bij een docu ‘snack’ dat de context van een groot probleem wordt uitgelegd. Dat is onmogelijk bij een dermate groot probleem als deze. Blijf objectief en jullie bezoekers zullen jullie dankbaar zijn.

  1. De Beschrijving is zoals de bron zegt rechtstreeks van een andere website.. Ik heb de docu zelf niet eens helemaal bekeken, maar vond het zeker een aanwinst, juist door het perspectief.
   Maar ik zal je maar meteen even wakkerschudden, documentaires zijn 8/10 keer niet objectief, de mening van de maker is er bijna altijd in terug te vinden. Er bestaat ook nergens een regel dat een documentaire objectief moet zijn.. En dit geld ook voor websites.. Nergens zal je op deze website de bewering vinden dat ik objectief ben..
   En er zitten ook geen complottheorieën achter het niet plaatsen van bijv die Holland Doc documentaire. De reden is gewoon heel simpel, ik was helemaal niet op de hoogte van die docu.. Was ik dat wel, vrije grote kans dat ik hem geplaatst had, en wie weet wordt dat alsnog gedaan.. Als je ook even beter had gekeken had je trouwens ook op deze website ook documentaires gevonden die zowel pro als tegen Israël zijn.
   Tot slot, als je een betere beschrijving van de documentaire hebt, stuur hem op, ik plaats hem graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *