Speeches – Martin Luther King: Mississippi Burning

Amper een jaar na de ‘I have a dream’-speech van Luther King werd in Philadelphia Mississippi een drievoudige moord gepleegd op burgerrechtenactivisten, die opkwamen voor de zwarte bewoners. Toen Martin Luther King in 1963 de menigte toesprak in Washington, kon hij alleen nog maar dromen van een samenleving waarin blank en zwart gelijk zijn. Na die dag was de blanke politieke elite zich er echter van bewust dat er iets moest gebeuren in Amerika. In de nieuwe documentaireserie Speeches wordt onderzocht hoe het nu staat met de droom van de dominee.
In de zesdelige documentaireserie Speeches wordt gekeken welke impact sommige van de meest legendarische toespraken hebben gehad op de wereldgeschiedenis? In de documentaireserie, met Margaret Thatcher, Martin Luther King, John F. Kennedy, Haile Selassie, Luis Carlos Galan en Jean-Marie Le Pen, verkennen we de tijdsgeest van verschillende perioden uit de twintigste eeuw.
[sc name=npocredits2 programma=”Speeches” externelink=”http://www.vpro.nl/buitenland/programmas/speeches/” dag=”10″ maand=”10″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/tags/docuserie-speeches/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1201074″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”VPWON_1201074″]
[tab:Mirror 2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”CODE” ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]