Tegenlicht: Digitaal Voedsel

Voor de gehele productie van een enkele cheeseburger is bijna bijna een liter aardolie nodig! Dit in combinatie met de prognose dat we in 2050 met zo’n 9 miljard mensen op aarde wonen zal het je niet verbazen dat deze situatie onhoudbaar is. Tegenlicht gaat in de documentaire Digitaal Voedsel op zoek naar het eten van morgen, wat niet alleen lekker, duurzaam, biologisch en voedzaam zijn, maar er moet met name genoeg van zijn voor alle aardbewoners.
In Nederland, België en in Silicon Valley zijn er talloze start-ups begonnen om met Big Data, slimme technologie en nieuwe efficiëntere distributiesystemen oplossingen te vinden voor dit vraagstuk. VPRO Tegenlicht praat met duurzaam-voedsel-goeroe Michael Pollan, topkok Dan Barber en voedseltechnologie deskundige Danielle Gould. Met food scanners, gewasrotatie voor boeren aangevuld met data en de herintroductie van vergeten voedsel worden in de wereld van digitale technologie de eerste successen geboekt. In Limburg wordt sla met ledlicht verbouwd. Snel, efficiënt en met veel minder kunstmest en bestrijdingsmiddelen.
Maar zal de aanpak van deze nieuwe generatie voedselbedrijven helpen om in de toekomst voldoende eten te kunnen garanderen voor 9 miljard monden?

[sc name=npocredits2 programma=”Tegenlicht” externelink=”href=”http://tegenlicht.vpro.nl/” dag=”15″ maand=”03″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/tegenlicht/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1232878″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”VPWON_1232878″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=V1j1bP0ABoU
[tab:END]
[divider/]