Brandpunt Reporter duikt in deze documentaire in de wereld van de wapenhandel. Bij afrekeningen in het Nederlandse criminele circuit worden steeds vaker zware automatische wapens gebruikt zoals AK-47 geweren (de fameuze ‘Kalasjnikov’). Met name in Amsterdam regent het de laatste jaren kogels en vallen er vele doden. Brandpunt Reporter laat in de documentaire ook zien hoe terroristen veelvuldig naar de Kalashnikov grijpen, zoals bij de aanslagen op het Joods Museum in Brussel en op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs.
Ondanks deze trend heeft de bestrijding van illegale wapenhandel in Nederland geen prioriteit bij de opsporingsdiensten. Hoe lang is dat nog vol te houden? Brandpunt Reporter gaat op onderzoek, van Mokum tot op de Balkan.

[sc name=npocredits2 programma=”Brandpunt Reporter” externelink=”http://reporter.incontxt.nl/” dag=”15″ maand=”03″ jaar=”2015″ internelink=”https://www.documentairenet.nl/omroep/brandpunt-reporter/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”KN_1667530″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Pp7eVcW_NtA

[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Brandpunt Reporter: De grote kalashnikov uitverkoop”
  1. Nagenoeg alle wapenhandelaren op het deepweb/darknet zijn oplichters. Geen rede tot paniek dus.
    Er zijn Amerikanen die wapens idd in onderdelen versturen, maar dan moet je toch echt weten waar je moet zoeken. Zo makkelijk gaat dat niet. En wanneer het wel lukt moet je nog maar geluk hebben dat niet een van de onderdelen onderschept word door douane.
    Het is in Nederland dus erg moeilijk om op deze manier aan een automatisch wapen te komen. Handpistolen worden vanuit Engeland/Duitsland verscheept, dat gaat wel iets makkelijker, maar ook hier blijft het 8/10 oplichterij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *