Tegenlicht: Het Grijze Goud

Jong ondernemend Nederland sla uw slag! Vergrijzing als succesverhaal! Gedreven jonge pionierende ondernemers zien kansen in de steeds groter wordende doelgroep van de senioren.
Waar vergrijzing in Nederland door de meeste mensen wordt gezien als een groot (beleids-)probleem, zien gedreven jonge pionierende ondernemers juist kansen in de steeds groter wordende doelgroep van de senioren. De hedendaagse ‘ouderen’ willen niet worden weggezet als versleten en afgedankt, maar zijn juist vitaal, levenslustig en vooral… vermogend. Maar ze geven hun geld niet zó maar uit, zij zijn de kip bovenop de gouden eieren.
De komende jaren bereiken wereldwijd miljoenen babyboomers (geboren 1946-1955) een leeftijd die vroeger ‘pensioen’ en ‘achter de geraniums’ betekende. Veelal hebben ze een afbetaald koophuis, volwassen uitgevlogen kinderen en een aardige spaar/belegcent achter de hand. En ze staan nog volop in het goede leven. Die aantoonbare feiten maken de seniorenmarkt verrassenderwijs tot dé innovatieplek bij uitstek.

[sc name=npocredits2 programma=”Tegenlicht” externelink=”href=”http://tegenlicht.vpro.nl/” dag=”2″ maand=”2″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/tegenlicht/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1209784″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=xnrxbD-b_gI
[tab:END]
[divider/]