Varanasi, India: "Beyond"

De documentairemaker, Cale Glendening, volgt een fotograaf en zijn assistent naar Varanasi, India. Door deze stad loopt de beroemde rivier de Ganges en dagelijks worden overledenen aan de oevers van de rivier gecremeerd. De fotograaf, Joey L., wil dolgraag de ‘Holy men’ in beeld brengen. Zij leven zonder enige bezittingen bij de rivier Ganges. Dit in beeld brengen doet hij door niet alleen een foto te schieten, maar door dagenlang met ze op te trekken om ook het verhaal achter de foto te kunnen geven. Ook als dit betekent dat je je avondeten deelt met een Sadu, met alle gevolgen van dien.
Neem de tijd om deze prachtige documentaire te bekijken, die niet voor niks ‘Vimeo Staff Pick’ van de week is geweest. De beelden, de muziek en de uiteindelijke foto’s zijn adembenemend. Bovendien blijf je achteraf met een hoop vragen achter. Reflectie zo nu en dan kan geen kwaad. Bron: Relaxze.nl

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://vimeo.com/55246312
[tab:Trailer]
httpvh://vimeo.com/55249039
beyond documentaire india

“BEYOND” is an exclusive documentary featuring photographer Joey L. Set in Varanasi, India. The documentary by filmmaker Cale Glendening follows Joey and his assistant Ryan as they complete their latest photo series- “Holy Men.”
Almost every major religion breeds ascetics; wandering monks who have renounced all earthly possessions, dedicating their lives to the pursuit of spiritual liberation.Their reality is dictated only by the mind, not material objects. Even death is not a fearsome concept, but a passing from the world of illusion.

[tab:END]

[divider/]