Tegenlicht: TechMens

Nieuwe technologie geeft ons de mogelijkheid om ons leven in elk detail vast te leggen, waardoor het virtuele en reële door elkaar heen gaan lopen. Wordt de mens steeds meer een machine?
Google Glass is de nieuwe smartphone-met-camera-op-het-netvlies, die luistert naar gesproken commando’s en een permanente, visuele laag toevoegt aan de realiteit. Het is slechts het topje van de ijsberg. Een nieuwe generatie van alom aanwezige camera’s kruipt het alledaagse leven binnen en knaagt aan onze perceptie van de werkelijkheid. Wat is de invloed van deze oprukkende technologie op de menselijke ervaring, op gevoelens en herinneringen, op onze verhouding tot elkaar? Waar eindigt die opmars van technologie richting ons lichaam? Zal intelligente technologie steeds meer van onze taken overnemen? Of worden wij zelf machines?
Met o.a.: Gordon Bell, auteur Total Recall, internet pionier, senior researcher Microsoft en investeerder, Nick Bostrom, filosoof en wiskundige, oprichter van The Future of Humanity Institute aan Oxford University, Ben Hammersley, hoofdredacteur van Wired UK, Daphne Horn, Google Glass Explorer en fotograaf, Vili Lehdonvirta, socioloog, Oxford Internet Institute en Jim Gemmell, software developer, co-auteur Total Recall.
Deze documentaire van Tegenlicht werd oorspronkelijk uitgezonden op 14-10-2013. Meer Documentaires van Tegenlicht kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1185929″ ]
[tab:Trailer]
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]