Documentaire van Joost van der Valk. Geert Wilders weet zowel nationaal als internationaal discussie, woede en bewondering op te wekken. Tijdens de laatste verkiezingen (juni 2010) was zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) de grote winnaar. Filmmakers Joost van der Valk en Mags Gavan raakten gefascineerd; wie is Geert Wilders, wie zijn de mensen die op hem stemmen en hoe komt het dat hij zo succesvol is?
In Wilders, the movie onderzoeken de filmmakers de drijfveren van Wilders en zijn aanhang. Wie voelt zich aangetrokken tot de denkbeelden van Wilders en wat betekent de groei van de PVV voor Nederland? Via kiezers, partijgenoten, collega’s en een onderzoek naar het verleden van Wilders, trachten de filmmakers het fenomeen Wilders te begrijpen. Wilders, the movie is geen politiek pamflet en ook geen moralistisch of demoniserend statement; het is een portret van Geert Wilders en zijn tot nu toe onzichtbare kiezer.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPRO_1141485″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPRO_1141485″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Teledoc – Wilders, the movie”
 1. Ik had op een wat meer objectieve documentaire gehoopt.
  Nederwiet vond ik wel heel leuk om te kijken!
  Maar neem liever een voorbeeld aan Louis Theroux, die is net wat Objectiever

  1. Klopt, ben zelf ook geen Wilders fan, maar dit was echt te gemakkelijk. Qua documentaire is het gewoon een erg slechte documentaire.. niet dat een documentaire objectief hoeft te zijn.. maar inhoudelijk is het ook gewoon slecht.. ze noemen een paar dingen, maar echte bewijzen leveren ze niet..

 2. tragisch joost van der valk. je compilaties.. en je begeleidend commentaar.. en insinuaties.,.
  word je camera gejat en nog ….
  en wat wilders doet met t geld uit zn fonds van giften van derden weegt niet op wat de rest van de politieke partijen doen met ons BELASTING GELD….
  en als je het woord israel vervangt met joods… komen jou laatste 20 minuten heel anders over..
  ben geen wilders fan.. maar hoopte op een docu zonder persoonlijke draai eraan..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *