Zeitgeist 2 Addendum

In 2007 werd de professioneel geproduceerde documentaire Zeitgeist uitgebracht op het internet door Peter Joseph en groeide uit tot een internet fenomeen.

Hij stipte 3 pijnlijke eigenaardigheden aan in onze wereld en dit veroorzaakte velen discussies en roestige bouten kwamen los in een hoop bovenkamers. Een jaar later werd Zeitgeist deel 2 uitgegeven en wederom was het heel professioneel in elkaar gezet en vertelt wederom provocerende verhalen over onze fascinerende wereld.

Het gaat van start met het monetaire systeem. Het corrupte systeem dat fractioneel bankieren en rente heet wordt haarfijn onder een loep genomen. Een systeem van slavernij wat de maatschappij in een houdgreep houdt en een onzichtbare oorlog voert tegen de populatie. De documentaire vloeit daarna over in het spel van internationaal bankieren, globalisatie en macht. John Perkins komt aan het woord en we krijgen het bekende verhaal van de economic hitman te horen.

Op heldere wijze wordt uitgelegd waarom sommige delen van de wereld nooit onder het juk van armoede vandaan komen. Als je jezelf ooit hebt afgevraagd waarom ontwikkelingshulp (etalage prullaria) nooit iets oplevert dan krijg je hier een duidelijk antwoord volgens de makers van deze documentaire.

Je ziet hierboven de versie met NL ondertiteling, maar de Engelstalige versie heeft een betere beeldkwaliteit.

4 reacties

 1. Sick!
  Ik hou hier mijn scriptie over, en probeer het dan te linken aan performance persistence van amerikaanse MNC’s.
  Het is zo gek dat je dan beseft dat je bedenkt, dat het hele monetaire systeem corrupt is en dat alles “een spel is”
  Ik sta echt met een mond vol tanden…
  Kan het gewoon niet bevatten soms..

 2. Geweldige documentaire… Zet je zo aan het denken. Ik sta normaal wat sceptisch tegenover conspiracy theorieën, maar de makers van deze documentaire openbaren de waarheid…

 3. Mooie documentaire zit goed in elkaar, gaat wel een beetje ver. Helaas wordt het verhaal vanuit één kant verteld en dat is dat de economie gericht op middelen zoveel beter is dan de monetaire economie die we nu hebben. Dit betwijfel ik ter zeerste ik geloof meer in de evolutie theorie. We evolueren ons en dit verschilt per mens, helaas is gretigheid zoals te zien bij de apen er nooit uit geëvolueerd. Ga maar eens kijken na het dieren voeden daar kan genoeg eten worden neergelegd maar de zwakkere krijgen het minst of niks. Ik hoop dat kijkers van deze documentaire ook de andere seite bekijken.

Reacties zijn gesloten.