The Crusades: Cresent and the cross presenteert de epische strijd tussen twee Middeleeuwse grootmachten, de christelijke kruisvaarders en de moslims. Een oorlog die meer dan 2 eeuwen duurde, het conflict besloot het lot van het Heilige Land van het Midden-Oosten, een kleine strook land slechts een paar honderd mijl lang, maar met de ultieme prijs, de stad Jeruzalem.
Deze documentaire vertelt het verhaal van de belangrijkste personen van de Eerste, Tweede en Derde Kruistochten – pausen, koningen, sultans en ridders die in de naam van God meedogenloos vochten voor land en macht. Ervaar de moord, verraad en het bloedvergieten van dit legendarische hoofdstuk van de geschiedenis door de ogen van de belangrijkste historische figuren als Richard Leeuwenhart en Saladin, koning Louis VII en Nur al-Din.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=FG7Oep4dk4c
[tab:Mirror 1]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=oiTQIUnC5is
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=zsit5UPRdlg
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “The Crusades: Crescent and the cross”
  1. Mooi verteld en gefilmd 🙂 weleens waar waren de crusaders een stel barbaren die toch met de hulp van god het voor mekaar kregen om Jerusalem te veroveren en daarna de ware slachting van maar liefst 30.000 doden als gevolg van de overname.(bizar)
    En de slag bij Hattin is fascinerend en een ommekeer in de strijd om Jerusalem, 28.000 crusaders die beter in de steden hadden kunnen blijven zitten tegen 35.000 moslims. Op wikipedia staat dat er 17.000 crusaders gedood werden en moslims is onbekend maar kijkend naar hun wapentuig zal dit hetzelfde aantal zijn geweest of meer.
    Bydeway het zijn 2 afleveringen die bij elkaar 3 uur duren. 5 sterren van mij! Amen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *