Poetin, Rusland en het westen 1. de leiding nemen

Rusland heeft er beter voor gestaan als Poetin in 2000 aan de macht komt als president. De schatkist is leeg en het land wordt geregeerd door oligarchen. De relatie met de VS is beroerd. Maar Poetin grijpt de zware taak met beide handen aan en is vastbesloten het land de plaats op het wereldpodium te geven die het verdient.
Daarvoor moet wel het een en ander in werking gesteld worden. Zo worden rijke en machtige russen opgepakt en hun bedrijven wederom staatseigendom. Ook de pro westerse buitenlandse politiek gaat flink op de schop, want Rusland moet weer gezien worden als wereldmacht. Hiervoor moet eerst dichtbij huis, in Tsjetsjenië orde op zaken worden gesteld: de eer moet hersteld worden nadat Rusland daar een flink aantal nederlagen heeft geleden. Poetin twijfelt dan ook niet om met veel militair machtsvertoon vol in de aanval te gaan.
Poetin, Rusland en het westen , oftewel ‘Putin, Russia and the West’ is een vierdelige Britse documentaireserie geproduceerd door de Norma Percy en als eerst vertoont op BBC 2. De serie neemt de kijker mee van de beginperiode van Poetin zijn presidentschap tot vandaag de dag. In de eerste aflevering van deze documentaireserie zien we hoe Poetin aan de macht kwam. Een imposante reeks aan hooggeplaatste politici, diplomaten, oligarchen en andere machtige mannen en vrouwen komen aan het woord.

[sc name=npocredits2 programma=”2Doc” externelink=”http://www.npo.nl/artikelen/nederland-2-komt-met-primetime-documentaires-in-2doc” dag=”13″ maand=”08″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/2doc/” ]

[divider/]
[sc name=docubroken1 ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]