The James Holmes Conspiracy

Bij misdrijven van grote omvang, of die een grote impact hebben steken altijd wel complottheorieën de kop op. Op vrijdag 20 juli jongstleden in Denver verloren 12 mensen het leven door een schietpartij veroorzaakt door James Holmes, nu beter bekend als “de Batman schutter”. In totaal maakte deze schutter 71 slachtoffers, waarvan er dus 12 het leven lieten. Nou is in Nederland er niet heel veel media-aandacht aan besteed, in Amerika des te meer! En als je wat meer leest en beelden bekijkt snap je al snel dat dit incident alles heeft voor een complottheorie.
Volgens de politie zou Holmes alleen hebben gehandeld, toch zijn er meerdere getuigen die stellen dat er een man was die de deur voor hem opende, ook zouden er van meerdere richtingen traangasgranaat gegooid zijn. In principe is het natuurlijk normaal dat getuigen elkaar tegenspreken, en als 90% van de getuigen zegt maar één persoon te hebben gezien is de kans natuurlijk groot dat dit klopt. Echter had dit makkelijk opgehelderd kunnen worden als de beelden van de beveiligingscamera’s zouden worden vrijgegeven. Waar dit normaal gesproken redelijk snel gebeurd in Amerika, gebeurde dit nou niet, vragen hierover worden blijkbaar zelfs genegeerd.
Het gaat zelfs zo ver dat sommige mensen denken dat hij werd gehersenspoeld en geprogrammeerd zou zijn om de daad te verrichten. Andere denken weer dat de man in de rechtzaal helemaal niet James Holmes zelf is. Zou zouden de kenmerken van zijn gezicht niet overeenkomen met een foto van James Holmes die een paar maanden eerder was gemaakt, en zo zijn er nog tientallen theorieën hierover.
In deze (soms wat langdradige) documentaire worden veel van deze theorieën uitgewerkt, oordeel zelf! Hier en hier kun je in elk geval nog twee Nederlandstalige artikels vinden over dit onderwerp.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=docubroken1 ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]