The life and death of the American arcade

Arcadehallen…zucht… Als ik aan Pony Park Slagharen denk moet ik altijd meteen denken aan de arcadehal die ze daar hadden, oke en ook aan die nog steeds erg brute Wild West shows! Anyway, ik had als kind nog nooit ergens een arcadehal gezien wat me zoveel deed denken aan een arcadehal zoals je kon zien in Terminator 2, ze hadden zelfs het extreem toffe spel Operation Wolf! Je merkt al wel, ik ben een eighties kid en ik ben inmiddels in de nostalgische fase terecht gekomen.
De reden is deze korte documentaire over de opkomst en de neergang van de arcadehallen. In een ver verleden waren arcadehallen extreem populair en sprongen ze (met name in Amerika) als paddenstoelen uit de grond. Het begon met het aloude spel Pong, maar arcadehallen werden pas echt populair toen er spellen kwamen te staan als Space Invaders (1978), Galaxian (1979) en Pac-Man (1980).
Inmiddels zijn we heel wat jaar verder, gamen we op onze telefoons, tablets, pc en spelconsoles en zijn meer dan 95% van alle arcadehallen gesloten. Sommige eigenaren houden hun hallen open, maar meestal is dit puur hobby-matig, want echt wat verdienen doe je er niet meer mee. Kortom een korte documentaire vol nostalgie voor de nerds onder ons! Lees ook het uitgebreide bijbehorende artikel op de website van The Verge

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=qUhOVCBl7EY
[tab:END]