The Liners 4. Endless Voyage

Tot het begin van de negentiende eeuw waren zeilschepen de enige vervoersmiddelen waarmee je van Europa naar de Verenigde Staten kon reizen. De ontwikkeling van stoomschepen vanaf 1837 zorgde voor een revolutie in het trans-Atlantische reizen. In de vierdelige BBC documentaireserie ‘The Liners’ wordt de geschiedenis van deze stoomschepen, ook wel oceaanlijners genoemd, aan de hand van archiefmateriaal in beeld gebracht.
In deze laatste aflevering van de vierdelige documentaireserie zien we hoe na de Tweede Wereldoorlog de concurrentiestrijd niet langer uitgevochten werd tussen de drie landen onderling maar met een hele nieuwe concurrent, het vliegtuig. De scheepsmaatschappijen werden gedwongen zich te ontwikkelen en te focussen op nieuwe doelgroepen om hun bestaansrecht te blijven behouden.

[sc name=npocredits2 programma=”The Liners” externelink=”http://www.npodoc.nl/pers/geschiedenis/2015/the-liners.html” dag=”18″ maand=”09″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/tags/the-liners-serie/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”WO_VPRO_2076136″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”WO_VPRO_2076136″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?t=20&v=QXCrPrhLPJQ
[tab:END]
[divider/]