The Two Escobars

Pablo Escobar en Andrés Escobar: de één een steenrijke drugsbaron, de ander een onkreukbare profvoetballer. Behalve hun achternaam hebben ze gemeen dat ze op jammerlijke wijze aan hun einde kwamen in de gewelddadige straten van Medellin, Colombia.
In deze opzwepende en schokkende documentaire wordt een parallel getrokken tussen voetbal en drugsgeld. Toen begin jaren negentig het Colombiaanse voetbal voor het eerst in zijn bestaan ook internationaal furore maakte, was dat mede te danken aan de vele miljoenen die de drugskartels van Pablo Escobar en andere zware jongens in deze edelste aller sporten hadden gepompt. Daar lagen geen filantropische overwegingen aan ten grondslag, maar bovenal persoonlijk gewin. Voetbal bleek een goeddraaiende wasserette, waar gitzwart drugsgeld hagelwit werd gewassen. In een ziedende montage van archiefmateriaal en interviewfragmenten wordt een geruchtmakende episode uit de Colombiaanse geschiedenis blootgelegd.
Andrés Escobar maakte op het WK van 1994 in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten een ongelukkig eigen doelpunt, waardoor dark horse Colombia roemloos werd uitgeschakeld. Het leven gaat door, schreef Andrés Escobar in een krantencolumn, om niet veel later te worden doodgeschoten in zijn auto.(Bron: IDFA.nl)
[divider/]
[sc name=docubroken1 ]
[divider/]