The Yes Men fix the world

Bij bepaalde multinationals zijn Andy Bichlbaum en Mike Bonanno beruchte namen. De twee Amerikaanse mannen, die bekend staan als de Yes Men, hebben een aantal grootschalige stunts op hun naam staan. Zij doen zich voor als representanten van multinationals en geven op congressen en conferenties neppresentaties om deze multinationals in een kritisch daglicht te stellen.
Bijvoorbeeld wanneer zij namens Dow Chemical op het BBC News vertellen dat nu eindelijk compensatie zal worden geboden voor de duizenden slachtoffers van het gaslek in Bophal (India). Het is een uur lang wereldnieuws, totdat het bericht wordt ontkracht door het bedrijf zelf. Maar het is niet voor niets geweest, want even hebben ze de wereld laten zien hoe het ook kan. Als de wil er maar is.
Maar zelfs als ze een survival ball presenteren, wat echt belachelijk slecht er uitziet nemen nog mensen hun serieus en zien ze er wel toekomst(geld) in. En zo gebeuren er nog wel wat van dat soort stunts in deze documentaire.
In een popcorndocumentaire met veel humor, snelle editing en scherpzinnig commentaar (Michael Moore is nooit ver weg) richten de Yes Men hun pijlen op de vrije markt en de ideologie van econoom Milton Friedman. Ze tonen beelden van Reagan, maar ook van Clinton, die de zelfregulerende werking van de markt zaligmakend noemen. De boodschap van de Yes Men: wild kapitalisme kost mensenlevens. En tot slot komt Obama voorbij, die misschien een nieuwe tijd inluidde met zijn woorden: “A free market was never meant to be a free licence to get whatever you can get however you can get it.”
[button-full linktarget=”_blank” url=”http://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&;s=41712&;t=s&;f=SBX&;sec=video&;st=documentaire%20The%20Yes%20Men%20Fix%20The%20World&;name=link%20algemeen%20Trailerspagina&;subid=trailerpaginadocu” titel=”Koop de documentaire The Yes Men Fix The World”]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Mirror]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=OazUh0Ym8rc
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=sW35PKEVYMw
[tab:END]

[divider/]
U kunt deze documentaire ook kopen op Dvd/Blu-ray
[pureHTML]

[/pureHTML]