Thuisprikkers

Doordocunet

okt 15, 2012

Is tatoeëren een ambacht, of is het vrije kunst? De Do It Yourself-generatie denkt alles toch zelf te kunnen, dus waarom ook niet tatoeëren? VICE ging naar Rotterdam om het fenomeen thuistatoeëren te onderzoeken. Wat vast staat is dat thuis tatoeëren steeds populairder wordt in Nederland, al is nog moeilijk te zeggen waar dit door komt. Er zijn thuisprikkers die vergunningen een gedoe vinden. Er zijn thuisprikkers die alleen artistiek werk willen maken in een huiselijke sfeer. Er zijn baldadige jongeren die die niets te maken willen hebben met de tradities van de tattoo scene. En dan zijn er beunhazen die simpelweg grof geld willen verdienen.
In de reportage zien we de Rotterdamse thuisprikker Erik, die vertelt over de crisis en de hoge prijzen die men betaalt in tattoo shops. We zien de slechte tattoos van Erik, die doodleuk vertelt dat hij net zoveel in huis heeft als de gemiddelde shop. En al die foutjes in de tattoos, nou dat ligt natuurlijk altijd aan een ander. Toch zijn niet alle thuisprikkers beunhazen. Er zijn ook tatoeëerders die graag thuis willen werken, zonder commerciële overwegingen. Dankzij hun kunstzinnige achtergrond tatoeëren zijn voornamelijk hun eigen vrienden. Hun tattoos zijn vrije ontwerpen. We zien dan ook vernieuwende stijlen die traditionele designs overstijgen.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Mirror 1]


[tab:Trailer]
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Thuisprikkers”
 1. Pfff, echt tenenkrommende mensen zeg. En dan nog denken dat je tattoo mooi is! Dit heeft niks met smaak te maken! Dit is gewoon heeeeel lelijk!

 2. Alvorens gezien te hebben, benieuwd wat er geschetst wordt als beeld van uh mensen als ik. Daarnaast…en daarom reageer ik! Die negatief suggestieve ‘headline’ deukt mijn ego, al die pijn, al die pijn…..zonder fratsen, ELKE prikschilder is ooit op zolder begonnen. Lekker klooien met zelfbouw apparaten en inkt bedoeld voor totaal wat anders. Daarna val je alles an wat los en vast zit, bananen, sinasappels, hompe vlees uit de vrieser etc.etc. Daarna jezelf verbouwen tot je vriendjes en vriendinnetjes het tof genoeg vinden en ………… veel verder dan dat ben ik nog niet gekomen 😡
  En gezien de reacties zijn de prikkerts die geschets worden in deze korte docu niet van al te hoog niveau (bescheiden gokje). Wat ik wil melden als ‘fresh meat doe het zelfer’…ik had nog geen tien tattoos gezet bij derden (bekende) en heb nu al meer werk aan ‘t fatsoeneren van werk verricht vanuit diverse shops dan dat er beroep word gedaan op mijn ‘artistieke vaardigheden'(ja ja een relatief begrip 😉 ). Dit is aan de ene kant jammer, toch aan de andere kant is het een eer!!!
  Dat gezegd te hebben, mensen gebruik gewoon je gezonde verstand voordat je een tattoo laat zetten. Kijk goed naar het werk van desbetreffende wat geld voor zowel thuisprikkers als z.g.n. pro’s. Tip, let goed op de lijnen…deze zijn strak en niet zo als wwwwww of superdik, onderbroken etc. Ook vanuit steriel oogpunt, wegwerpnaalden (gebruikelijk) staat datum op vraag daarna bij twijfel, let op de omgeving…is deze fris en fruitig naast de handschoentjes die de prikker altijd vers aan heeft, verse inktcups, doekies, plasticfolie all over the place is ook een goede leidraad…….whatever. Bij twijfel, NIET doen…zijn nog volksstamme vol tattooeerders en daar zit er vast één tussen waar je wel een goed gevoel bij krijgt. En onthoud, een artiest (thuis of niet) is zo goed als de laatste tattoo die hij gezet heeft want dat is degene waar ze over lullen. Jaja, keihard gejat die quote maar de auteur van oorsprong heeft de drol bij het warme end.
  In ieder geval, het suggestieve begin van deze docu dat thuisprikkers per definitie kut zijn is per definitie kut, gebruik gewoon je eigen hersentjes!!!

 3. Ok. gezien….nou klaar als een klontje toch. Karim, snapt het…duidelijk! De rest, moeten we het maar niet over hebben, 1 april grap zeker!
  En uh, kanttekening/boodschap aan dat vrouwtje uit die studio welke spreekt over gezondheid en youtube filmpjes…………neem deze nog eens goed door, stap voor stap! Je draagt geen handschoenen onder preptime en nee daar krijg je geen aids van maar ik hoef je huidschimmelinfectie ook niet te aanvaarden. Tevens het stencil laat ook te wensen over al zegt dat natuurlijk niets over het eind resultaat.
  Moraal van mijn eerdere bericht blijft staan PUNT

 4. karim snapt het, die hippies kloten maar wat aan prima, die beunhaas op zolder met gratis limonade die besmet toch alleen zijn nichtjes/zusjes/tantes/ en de rest van zijn gare familie. en reactie hierboven mij wat neerbuigend over “dat vrouwtje” die heeft zon 30jaar meer ervaring als jij hebt, kan je net komen kijken en een handschoentje ergens hebben gezien of iets. maar op haar niveau komen is voor jou een grote stap geloof me.

 5. Waarvoor dat gezeik allemaal.. Laat ze lekker los gaan op tere huidjes. Uiteindelijk kies je er toch zelf voor om door zo iemand te laten vol prikken.
  Gehele Maori stammen zetten ook mooie plaatjes zonder enige vorm van Hygiëne, BOEIEND!!!
  Nederlandse azijnpisserts!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *