schavuit van oranje prins bernhard

Docu Prins Bernhard ‘De schavuit van Oranje’

Prins Bernhard, de echtgenoot van voormalig koningin Juliana, staat bekend om zijn flamboyante levensstijl en controversiële reputatie. In een nieuwe documentaire over zijn leven, getiteld “Bernhard, Schavuit van Oranje”, wordt een intiem portret geschetst van de man achter de publieke figuur.

De documentaire, die onlangs werd uitgezonden op de Nederlandse televisie, richt zich vooral op het privéleven van Prins Bernhard. Zo wordt er uitgebreid stilgestaan bij zijn buitenechtelijke relaties en zijn reputatie als womanizer. De prins zou er in zijn tijd als lid van de koninklijke familie verschillende minnaressen op na hebben gehouden, naast zijn huwelijk met koningin Juliana.

Opvallend genoeg wordt in de documentaire ook aandacht besteed aan het feit dat Prins Bernhard, ondanks zijn roerige privéleven, toch een goede vader was voor zijn dochters en zelfs zijn maîtresses goed zou hebben verzorgd. Zo wordt er gesproken met verschillende vrouwen die een relatie hebben gehad met de prins, die allemaal vol lof zijn over zijn zorgzame kant.

De documentaire biedt dus een interessante kijk op het leven van Prins Bernhard, die vaak wordt gezien als een omstreden figuur in de Nederlandse geschiedenis. Hoewel zijn buitenechtelijke relaties en zijn betrokkenheid bij de Lockheed-affaire nog altijd voor discussie zorgen, laat de documentaire zien dat de prins ook een menselijke kant had en zich oprecht bekommerde om de mensen in zijn leven.

Bovendien biedt de documentaire een mooi tijdsbeeld van de jaren ’50 en ’60 in Nederland, waarin de koninklijke familie nog een belangrijke rol speelde in het maatschappelijk leven. Zo wordt er onder andere gesproken over de huwelijken van de prinsessen Beatrix en Margriet, die destijds veel aandacht trokken in de media.

Al met al is “Bernhard, Schavuit van Oranje” een boeiende en verrassende documentaire die de kijker een nieuw perspectief biedt op een van de meest controversiële leden van de Nederlandse koninklijke familie. Of u nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Nederland of gewoon nieuwsgierig bent naar het leven van Prins Bernhard, deze documentaire is zeker de moeite waard om te bekijken.