Trailer: Turtle Power: Teenage Mutant Ninja Turtles Documentaire

Ben je in de jaren 80 geboren en van het mannelijke geslacht? Dan is de kans groot dat je als kind in aanraking kwam met de Teenage Mutant Ninja Turtles. Het begon ooit als een simpele strip, maar groeide uit tot een enorme franchise met speelgoed, tekenfilms, speelfilms, tientallen computerspellen en nog veel meer shit wat kinderen maar al te graag in bezit willen hebben. En nu komt daar dus ook een documentaire bij.


[divider /]

[onethird]

Turtle Power: The Definitive History of the Teenage Mutant Ninja Turtles

[button14 linktarget=”_self” url=”https://documentairenet.nl/category/trailers/” titel=”Meer Documentaire Trailers”]
[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]

[inleidingnieuws] Ben je in de jaren 80 geboren en van het mannelijke geslacht? Dan is de kans groot dat je als kind in aanraking kwam met de Teenage Mutant Ninja Turtles. Het begon ooit als een simpele strip, maar groeide uit tot een enorme franchise met speelgoed, tekenfilms, speelfilms, tientallen computerspellen en nog veel meer shit wat kinderen maar al te graag in bezit willen hebben. En nu komt daar dus ook een documentaire bij. [/inleidingnieuws]

Normaal gesproken zou ik niet zo snel een trailer van een documentaire als dit plaatsen, maar gezien ik een grote Turtles fan was, en stiekem nog steeds baal dat ik ik niet meer die super toffe Turtles tank die pizza’s kon wegschieten in bezit heb, moest ik deze trailer wel plaatsen.

De TMNT werden in 1984 bedacht door Kevin Eastman en Peter Laird tijdens een brainstorm. Met geld van een belastingteruggave en een lening bij Eastmans oom publiceerden de jonge tekenaars zelfstandig een enkele strip over de Turtles. De TMNT zijn vier antropomorfe schildpadden die zeer bedreven zijn in de ninjavechtkunst (ninjitsu). Ze zijn allemaal genoemd naar Italiaanse Renaissancekunstenaars: Michelangelo (Michelangelo Buonarroti), Leonardo (Leonardo da Vinci), Donatello (Donato di Niccolò) en Raphael (Raffaello Sanzio).

In de documentaire zien we onder andere de gekte rondom de Turtles franchise. Zo werden de Turtles op het hoogtepunt van hun populariteit zelfs gebruikt voor enkele voedselproducten. Bekend waren Ninja Turtles cornflakes, geproduceerd door Ralston-Purina. Hier zaten o.a. Pizza Crunchabungas bij, maissnacks met pizzasmaak. Andere bekende producten waren Ninja Turtle koekjes, Fruit Snacks, Puddingtoetjes en ijs.

[/twothirds_last]

[divider /]