“Onder onze huid” is een in 2008 uitgebrachte documentaire door Andy Wilson over de ziekte van Lyme. Deze is aan een hevige opkomst bezig, terwijl de medische wereld vaak nog voor een groot raadsel staat. Vaak vinden er besmettingen van ouders op kinderen plaats en er komen er jaar ca. 250.000 patiënten bij. Probleem is echter dat de machtige verzekeringsmaatschappijen beweren dat het een eenvoudige ziekte is en de meeste mensen geen enkele bijstand krijgen.

De kijker wordt geconfronteerd met de schokkende menselijke, wetenschappelijke en politieke problematiek van Lymeziekte. De film kijkt op indringende wijze in de levens van degenen die lijden aan de ziekte van Lyme en belicht het falen van het zorgstelsel in deze, waardoor patiënten niet serieus worden genomen, misdiagnoses krijgen en vaak verstoken blijven van hulp.

Door docunet

0 gedachte over “Under Our Skin”
  1. Wat ik me wel afvraag: als al die mensen niet door een dokter gediagnosticeerd zijn met lyme, hoe denken ze dan te weten dat ze lyme hebben? Net zoals die arts zegt: ze hebben nooit bewijs gehad voor het hebben van lyme. Hoe komen ze er dan bij er zo zeker van te zijn?

    1. Als je symptomen hebt die overeenkomen met sommige, meerdere of alle ziektes die bekent zijn, dat is lyme. De diagnose is op dit moment beter vast te stellen, is echter ook weer in veel gevallen een kwestie van geld om deze wel of niet te laten doen.
      #lyme #nederlandseverenigingvoorllymepatienten #laatjenietlymen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *