Wat de muren vertellen

De muren van de huizen in de Tutti Frutti wijk in Amsterdam-Noord zijn dun, zo dun dat de bewoners precies kunnen horen wat hun buren doen. Een gekwelde bewoner gaat door het lint en pleegt een moord.
Op 28 september 2008 wordt de ‘Tutti Frutti wijk’ in Amsterdam-Noord opgeschrikt door de moord op een buurtbewoner. Buren vertellen hoe ze in de nachtelijke uren een ruzie horen die zich vanuit huis naar de straat verplaatst. Buiten zien ze de 28-jarige Marvin dood op staat liggen omringd door politie en ambulancepersoneel. Hij blijkt te zijn neergestoken door zijn benedenbuurman na een nacht vol geluidsoverlast.
In Wat de Muren Vertellen wordt de moordnacht gereconstrueerd met betrokkenen uit de wijk Tuindorp-Oostzaan. Ze wonen nog altijd in dezelfde gehorige huizen. Volgens hen is het gewoon wachten tot het weer uit de hand loopt. De documentaire laat zien hoe diep geluidsoverlast ingrijpt in de psyche van de mens en hoe het levens van mensen kan bepalen.
En dit wordt ook duidelijk voor de kijker, continue hoor je in de film de echte geluiden van de buren wat zorgt voor een heel bijzonder documentaire.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”NCRV_1503843″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]