When You’re Strange

When You’re Strange is een (muziek)documentaire over de band The Doors van Rock legende Jim Morrison. Regiseur (en duidelijk zelf ook fan) Tom DiCillo neemt de kijker mee aan de hand van historische en zelden vertoonde beelden. De begeleidende teksten zijn ingesproken door nog een andere Doors fan, Johnny Depp. Vooral dat laatste werkt erg goed, Depp heeft een erg prettige stem om naar te luisteren.
In de jaren zestig en zeventig verkochten The Doors 80 miljoen platen, mede dankzij hun charismatische zanger, Jim Morrison. Maar ook de andere leden van de band waren briljante muzikanten, drummer John Densmore, gitarist Robby Krieger en met name Ray Manzarek de toetsenist. Maar pas later bleek hoe tijdloos de muziek van The Doors was, want nog steeds worden er nog jaarlijks ongeveer een miljoen platen/cd’s verkocht van deze band.
Deze documentaire is de eerste die hun complete verhaal vertelt. Een unieke mix van vroeg materiaal uit de begindagen in ’65 tot aan de dood van Morrison in 1971. We volgen hen van de ontmoeting van Manzarek en Morrison in LA tot de podia van uitverkochte muziekarena’s. Met daartussen alle hoogte- en dieptepunten van de band en Jim Morrison in het bijzonder. De meisjes, de drank, de onzekerheid en de ruzies

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://vimeo.com/44846955
[tab:Mirror 1]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=kba0zaE-rUc
[tab:END]
[divider/]
[yabp 20]
[yabp 21]