In 2006 kwam RTL5 met een speciale aflevering van ‘Bureau Misdaad’. In deze speciale documentaire laat de misdaadverslaggever John van den Heuvel de opkomst en de val zien van de godfather van de Amsterdamse onderwereld, Willem Holleeder. Aan bod komt hoe hij na de ontvoering van Freddy Heineken en diens chauffeur Ab Dodere opklom in de rangen van de onderwereld en na een ongekende reeks liquidaties uiteindelijk zelfs uitgroeide tot een van de meest gevreesde criminele kopstukken in ons land.
Verder laten ze in deze documentaire zien hoe en waarom de Amsterdamse politie in de jacht op Holleeder steeds achter het net viste. Uiteindelijk slaagde een nieuw opsporingsteam van de nationale recherche er begin dit jaar in de ‘schrik van Amsterdam’ in de boeien te slaan. Maar is het bewijs tegen Holleeder en zijn medeverdachten wel voldoende om hem jarenlang achter de tralies te houden?

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=docubroken1 ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Wie is Willem Holleeder”
 1. Docu met potentie, maar echt ontzettend slecht in elkaar gezet. Onoverzichtelijk en John is irritant zelfingenomen.
  Kies maar 1 van de andere mooie docu’s op deze site!

  1. Ben ik met je eens! De kwaliteit van de docu is erg mager, maar het onderwerp is uniek.. Blijf het bijzonder vinden dat er niet meer docu’s over Holleeder/georganiseerde misdaad is gemaakt. Het genre Misdaad hier is bijvoorbeeld het meest populaire genre..

 2. en jullie denken nog steeds dat de mafia van nl is wuhahahahahha onwetende mensen mensen halen 20 miljoen per maand binnen lopen in wibra kleren woonen in een rotwijk maar ja zo is nl altijd geweest onwetende

 3. Je kan er natuurlijk op wachten dat hij ook vermoord wordt……dat dat nog niet is gebeurt vind ik zelf persoonlijk verwonderlijk….waarschijnlijk wordt hij in bescherming gehouden…het is gewoon een BN’r geworden, niet echt handig als je snode plannetjes wilt beramen lijkt me…1 ding is zeker, hij komt aardig weg met wat hij allemaal uitgevroten heeft….en nog doet!?

 4. Dat hij nog niet dood is wil waarschijnlijk zeggen dat ‘ie’ niet zoveel vijanden heb anders was hij er al lang geweest. Oost-blok mafia neemt het allemaal over.

 5. regel maar is dat hij weer online komt. 1 van de meest spraakmakende documentaires m.b.t. de amsterdamse onderwereld. voor zowel leke als juridisch onderlegde erg interessant.

 6. Is hij niet de enige die nog over is van de Kinkerbuurtbende
  Hij heeft al heel wat jaren vast gezeten ,
  Ook wel de enige die Amsterdam trouw is gebleven
  Ik bewonder hem wel , recht voor zijn bek persoon
  Dat verleerd hij niet als Amsterdammer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *