Nederland kent in toenemende mate het verschijnsel van de illegale hennepkwekerijen. Hoe gevaarlijk is het en welke impact heeft het op hulpverleners als ook op de teler en zijn familie.
Is er een oplossing te verwachten vanuit het Openbaar Ministerie of moeten we ons bezinnen op vrijgeven van de toch al geaccepteerde softdrugs?
In de documentaire komen tal van betrokkenen aan het bod zoals ex-telers, misdaadjournalisten, advocaten, buurtbewoners, bureau jeugdzorg, de politie, woningcorporaties en de burgemeesters Paul Depla van de gemeente Heerlen, Antoin Scholten van de gemeente Venlo, Aboutaleb van de gemeente Rotterdam en burgermeester Rob van Gijzel van de gemeente Eindhoven.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://vimeo.com/100727547
[tab:Trailer]
httpvh://vimeo.com/104757644

[tab:END]

[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Wiet telen heeft zijn prijs”
      1. Nou, ik heb het na 6 minuten ook wel gezien. Echt zo’n heel typisch Amerikaans anti-drugs filmpje waarin het voorname risico het feit is dat er oneerlijke wetten zijn ingestemd. Het is allang bewezen dat verbieden niet werkt, en alleen maar meer criminaliteit veroorzaakt. Je kunt overal ter wereld wiet krijgen, behalve misschien op de Zuidpool. Verbieden is achterlijk, en van die propaganda om wat krom is recht te praten is dat ook.

  1. Lijkt me een filmpje voor de politie o.i.d. om aan leerlingen te laten zien. Wat Edwin zegt, daar heb je echt niet meer dan 2 minuten voor nodig. Die kweker die ze interviewen, wat een verschrikkelijke druif ook, het lijken me allemaal vrij holle mensen die aan het woord zijn. Die hele business die rondom het rollen van wietkwekerijen is ontstaan is te beschamend voor woorden,stelletje moraalridders. Legaliseren en goed regelen die hap (VOC mentaliteit, toch!). Maar nee, de politie is te bang dat legale kwekerijen geript zullen worden, omgekeerde wereld.

  2. Een relatief subjectieve docu met een vrij veroordelende ondertoon. Eerst een rijtje met risico’s, dan nog een ‘maatschappelijke discussie’ die niet écht van de grond komt. Lijkt wel een GGD flyer! Maar goed, met deze titel mag je dit soort informatie verwachten in een docu. De toon is namelijk al gezet met die titel Wiet telen heeft zijn prijs, en die prijs is zeker hoog? Goh! Joh, dat zagen we niet aan komen! Type eens in google ‘cannabis gepakt’ en je krijgt nagenoeg dezelfde verhalen en opsommingen.
    Kwalitatief gezien een 4.
    Want de nice-to-know waarde is 0, en de have-to-know waarde is ook laag. EenVandaag, het NOS en veel andere nieuwsbrengers met hen, hebben deze uiteenzettingen en opsommingen ook al gemaakt. Dus dit is een dertiende in een dozijn gevalletje in mijn optiek.
    Als de makers Ivo ‘opa’ opstelten hadden weten te strikken, dan had er wat leuks van gemaakt kunnen worden. Burgemeesters en misdaadverslaggevers die al járen dezelfde mening geven over dit onderwerp, dat is makkelijk minuten vullen.
    Stockstyle beelden zijn leuk, maar het discovery’s drug inc. stijltje van interviewen bevalt me slecht. Neem dan minstens een actieve teler onder de loep en vraag hoeveel hij verdient, waar die wiet naartoe gaat, en hoe het allemaal werkt. Of een hobby-teler die kweekt voor eigen gebruik, en juist niet voor de coffeeshop, en zijn/haar mening over de zaken. Zij worden immers ook opgepakt en behandeld als zware crimineel. Terwijl er veilig gewerkt wordt en mensen er écht niemand mee tot last zijn (redenaties kunnen zelfs zijn, dat men als hobbykweker de criminele wereld vermijdt).
    Feitelijk is dit niks meer dan een opsomming/mashup van de nieuws-items met betrekking tot cannabis van de afgelopen 2 jaren. Alleen dan zijn de vragen deze keer door een ander gesteld.
    Erg grote tegenvaller. Ik vind het een interessant onderwerp, maar 23 minuten van mijn tijd verbrast aan dingen die de afgelopen twee jaren al gekauwd, herkauwd, uitgepoept (nog eens opgegeten, gekauwd, en wéér uitgepoept) zijn, vind ik zonde.

  3. Alcohol en Tabak is een veel grotere dagelijkse bedreiging omdat schadelijke verslavende HARD-drugs ook schadelijke HARD-drugs voor de mens blijven ook als je ze anders gaat noemen (genot-geneesmiddelen) en ook als je ze wettelijk legaliseert en er zelfs wetten voor maakt ! [Alcohol/Tabak/geneesmiddelen wet] Maar om onwetende domgehouden mensen gezellig het onderspit te laten delven daar zitten regeringen niet mee !
    Dus dooddrinken mag? , overdosis geneesmiddelen dat mag? Een Opiumplant in je tuin dat mag ? Een ander zeer nuttig medicinaal en onschuldig plantje in je tuin kweken, Ja dat mag dus NIET ! Ja de VVD en het CDA en andere christelijke partijen met de hand op de Bijbel willen de mensheid weer opnieuw wat wijs blijven maken.
    https://www.youtube.com/channel/UCJR_7dFurl3kvlFixd6iXBA/videos
    Medicinaal gebruik van Cannabis BROCAM+ met Nederlandse ondertitels

  4. Alle Horeca gelegenheden waar legaal gevaarlijke harddrugs worden verkocht ook maar Internationaal sluiten, ook in de Alcohol producerende landen, want dat is pas ongezond 🙂
    Voor de onwetende en wijsgemaakte christelijke mensen. Er bestaat een echt verschil tussen gevaarlijke verslavende ziekmakende HARD-drugs die gelegaliseerd zijn (Alcohol en Tabak), en dagelijks gewoon op advies van internationale regeringen gebruikt worden als schadelijk genotmiddel dat toch na verloop van tijd je organen aantast zodat je uiteindelijk sneller dood gaat. Ook een legale HARD-drug blijft toch een gevaarlijke verslavende HARD-drug (genotmiddelen en chemische medicijnen) ook als anders gaat noemen, of zelfs zonder wetenschappelijk onderzoek legaal maakt (helemaal idioot!) http://www.ethesis.net/drinken/drinken.htm Erin rommelen van onwetenden.
    HARD-drugs blijven gevaarlijk verslavende HARD-drugs en de natuurlijke SOFT-drug
    Cannabis is wetenschappelijk VEEL veiliger en ongevaarlijker en zelfs medicinaal bruikbaar zonder overdosis problematiek van chemische medicijnen en hun erge bijwerkingen!
    https://www.youtube.com/channel/UCJR_7dFurl3kvlFixd6iXBA/videos
    Medicinaal gebruik van Cannabis BROCAM+ met Nederlandse ondertitels

  5. Lijkt me duidelijk wat het probleem is. Omdat ze de teelt zo hard aanpakken blijven alleen de grote organisaties de risico’s lopen en mensen te overtuigen te kweken. “Zolang er vraag is blijft er gekweekt worden”, toch blijven ze de gedoog wet strakker trekken zodat de kleine thuis kwekers er allemaal mee stoppen vanwege angst. Degene die deze vraag dan zullen aanvullen zijn de criminele organisaties die het liefste alle stroom aftappen en hele zolders vol zetten om maar extra te verdienen. Ik denk dat als het thuis kweken in kleine hoeveelheden toegankelijker word gemaakt door de wet er voor het criminele circuit vrij snel weinig uit wiet te verdienen valt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *