Wright's Law

De korte documentaire Wright’s Law werd door het personeel van Vimeo gekozen tot de beste video van 2013. Jeffrey Wright staat bekend op zijn middelbare school in Louisville, Kentucky, voor zijn stapelgekke experimenten als natuurkundeleraar, van exploderende pompoenen tot een experiment waarbij een een spijkerbed, een betonblokken en een voorhamer een belangrijke rol spelen.
Naast ze te leren hoe het universum werkt is het echter zijn persoonlijke leven dat de meeste leerlingen inspireert, naast zijn werk als leraar zorgt Jeffrey namelijk nog voor zijn zwaar gehandicapte zoon die lijt aan het syndroom van Joubert, een aangeboren en erfelijke aandoening van de hersenen.
Jeffrey besloot zijn verhaal met zijn studenten te delen toen zijn natuurkunde lessen er voor zorgde dat zijn studenten hem de ‘grote vragen’ begonnen te stellen.

“When you start talking about physics, you start to wonder, ‘What is the purpose of it all?’ Kids started coming to me and asking me those ultimate questions. I wanted them to look at their life in a little different way — as opposed to just through the laws of physics — and give themselves more purpose in life.”

Dat hij de harten van zijn leerlingen weet te stelen bewijst deze documentaire wel, die gemaakt is door Zack Conkle, journalist en voormalig leerling van Wright.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://vimeo.com/51795451
[tab:Mirror]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=CbMH3XtAMqg
[tab:END]
[divider/]

Heb jij ooit les gehad van een docent die je nooit zult vergeten?

[dil dil = 14685]


[divider/]