Zembla: Apple's verbroken beloftes

In deze oorspronkelijke documentaire van BBC Panorama wordt een ontluisteren beeld geschetst van het rijkste bedrijf ter wereld, Apple. De populaire iPhones en iPads worden grotendeels allemaal in China gefabriceerd. In 2010 kwam voor het eerst naar buiten dat de werknemers van Apple in China onder erbarmelijke omstandigheden moesten werken, werknemers werden uitgebuit, geïntimideerd en worden tot het uiterste gedreven.
Pas nadat veertien werknemers van Apple fabrieken zelfmoord hadden gepleegd omdat ze de werkdruk niet meer aankonden kwam dit (in de westerse media) aan het licht.
Vanzelfsprekend beloofde Apple beterschap en beloofde de arbeidersomstandigheden zwaar te gaan verbeteren. Nu, vier jaar later, gaan drie Chinese werknemers voor de BBC undercover in een zwaar bewaakte Apple-fabriek om te onderzoeken of Apple haar beloftes nakomt.
Daarnaast doet de BBC in deze documentaire ook verslag vanuit de Indonesische tinmijnen, waar mannen en kinderen met gevaar voor eigen leven de erts delven. Zal Apple echt zijn leven hebben gebeterd?
Meer informatie over deze documentaire van Zembla Internationaal en reacties van Apple zijn te vinden op de website van Zembla

[sc name=npocredits2 programma=”Zembla” externelink=”href=”http://zembla.vara.nl/Voorpagina.1974.0.html” dag=”25″ maand=”03″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/zembla/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VARA_101372904″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VARA_101372904″ ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]