Zembla – De ebola-epidemie

De documentaire De ebola-epidemie van Zembla Internationaal (oorspronkelijk Frontline) toont ons een een aangrijpende reconstructie van de ebola-uitbraak in West-Afrika. In de documentaire maken interviews met sleutelpersonen van de betrokken internationale instanties, zoals de wereldgezondheidsorganisatie (WHO), leiders van de betrokken Afrikaanse landen en Artsen zonder Grenzen, pijnlijk duidelijk hoe traag werd gereageerd op de vele noodsignalen van wat tot nu de grootste ebola-uitbraak ooit is!
De beelden van de stervende, bloedende mensen voor de poorten van de noodklinieken van Artsen zonder Grenzen, staan nog in het geheugen gegrift. Waarom liet de internationale hulp zo lang op zich wachten? Het ebolavirus kon daardoor maar om zich heen blijven grijpen en eiste tot nu in totaal al meer dan elfduizend levens vooral in Guinee, Sierra Leone en Liberia. Zijn er voldoende lessen getrokken om een nieuwe humanitaire ramp te voorkomen bij een nieuwe uitbraak?

[sc name=npocredits2 programma=”Zembla” externelink=”href=”http://zembla.vara.nl/Voorpagina.1974.0.html” dag=”24″ maand=”06″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/zembla/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VARA_101375014″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VARA_101375014″ ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]