Zembla – Gifgrond

Na de grote gifschandalen in Lekkerkerk, Gouderak, de Volgermeerpolder is de Nederlandse grond nog steeds niet schoon. Sterker nog: honderdduizenden plekken van onze bodem blijken vervuild met chemische stoffen. Dat is slecht voor het milieu, maar vooral een bedreiging voor onze gezondheid. ZEMBLA onderzoekt: wordt onze bodem echt goed schoongemaakt en is dan het gevaar voor de volksgezondheid verdwenen?
De Coupépolder bij Alphen aan den Rijn is waarschijnlijk de grootste gifstort van Nederland. In jaren ’80 is de polder voorpaginanieuws. Uit rechercheonderzoek blijkt dat er jarenlang sprake is geweest van illegale gifstortingen, met medeweten van de overheid. De gemeente heeft altijd volgehouden dat er geen gevaar bestond voor verspreiding van het gif. Maar nu is er opnieuw onrust in Alphen: inwoners hebben grote twijfels over de wijze waarop de overheid de gifbelt heeft aangepakt. ZEMBLA duikt in de Coupépolder: wordt er voldoende gedaan om te zorgen dat het gif niet weglekt?
Voor meer informatie over deze uitzending en bijbehorende documenten kunt u hier terecht.

[divider/]
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


[toggle title=”Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.”]
Om documentaires te bekijken waarvan de bron Uitzending Gemist is heeft u het programma Silverlight nodig om deze te kunnen bekijken. Deze kunt u hier downloaden.

Werkt het nog steeds niet probeer dan het volgende:

  1. Vernieuw de pagina(of gebruik Ctrl – F5 voor een harde refresh)
  2. Start de browser opnieuw op.
  3. Kijk of er mogelijk een update is voor Silverlight.


Speelt de reclame voorafgaande aan de video wel af, maar krijgt u dan een foutmelding “verbinden met videoserver mislukt”? Probeer dan het volgende:
Open de instellingen rechtsonder van de Silverlight player(zie afbeelding)
silverlight1
Zet nu de videokwaliteit lager(normaal is de kwaliteit van de oude Uitzending Gemist website)
 
 


[/toggle]
[divider/]