In deze documentaire blikt Andere Tijden terug op schitterende Hoogmoed in de Jaren ’90 waarin na de Val van de Muur het in de wereld voor altijd goed lijkt te gaan, ook in Nederland. Het nieuwe decennium wordt uitbundig gevierd met houseparty’s in de RoXY, bungeejumpen vanaf hoge torens en luxe vakanties in St. Tropez.
De welvaart neemt een hoge vlucht; iedereen heeft geld. Om aandelen te kopen bijvoorbeeld. Want heel Nederland begeeft zich op de beurs om te investeren in grote bedrijven of in nieuwe ontwikkelingen als internet. Ook het politieke landschap lijkt rust en vooruitgang uit te stralen met acht jaar Paars.
In het Nederland van de jaren 90 schittert de hoogmoed maar de harde realiteit doet haar intrede met de vliegtuigen die zich in de Twin Towers boren, de vrolijkheid en de onbezorgdheid van de jaren negentig lijken voorgoed achter ons te liggen.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1233502″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”VPWON_1233502″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=qAG0EkCAOkg
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90”
  1. Ik had het leuk gevonden als bij deze documentaire ook de jaartallen in beeld zouden verschijnen, voor de ‘jongere’ kijker. Verder heel spraakmakend!

    1. Het loopt chronologisch op naar het jaar 2000, anders kun je bepaalde beelden nog googlen. Als 28-jarige is het voor mij wat makkelijker om de jaartallen er bij te herinneren. Snap dat als je jonger bent dit moeilijker is gek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *