Atomic Wounds

Als er een documentaire is die je vaak ziet terugkomen in top 10 lijstjes is het wel de documentaire Atomic Wounds uit 2006. In de documentaire zien we de echte gevolgen van nucleaire wapens.

In de documentaire zien we de 89-jarige doctor Hida, een van de overlevende van de atoombom die in 1945 op Hiroshima viel. Ondanks zijn leeftijd blijft hij bezig te zorgen voor een aantal van de kwart miljoen overlevenden. Dokter Hida vertelt daarnaast over zijn toewijding en belicht hoe het vreselijke gevaar van straling verborgen werd gehouden door de Amerikaanse overheid in de jaren 50 t/m 70 zodat kernenergie verder ontwikkeld kon worden zonder zich druk te maken om de volksgezondheid.

In de documentaire Atomic Wounds wordt naast dokter Hida ook een aantal van de getroffen mensen gevolg die vertellen over hun ondankbare en verschrikkelijke lijdensweg door de jaren heen. De verhalen inclusief de beelden maakt dit tot een ontzettende indrukwekkende documentaire.

At 89, Doctor Hida, a survivor of the 1945 atomic bomb at Hiroshima, continues to care for some of the other quarter of a million survivors. Atomic Wounds retraces his dedicated journey and highlights how the terrible danger of radiation was concealed by successive American administrations in the 50’s – 70’s so that nuclear power could be freely developed, with no concern for public health.

Eén reactie

 1. Laat staan wat ze nu nog geheim houden…. Geen fijn land.
  Goede docu! Hij kan dan wel van 2006 zijn maar ik had hem nog niet gezien. Eigenlijk een must om te kijken. Dit zijn de verschrikkingen waar we niet veel van horen, net als bijv eugenetica. Google er maar eens op icm “Amerika” je zult schrikken dat dit tot ver in de jaren 60 heel gewoon was. Mensen onvruchtbaar maken die arm of “zwakzinnig” waren. Nee we hebben het niet over 1940-45 Duitsland, we hebben het over jaren 60 Amerika. (sommige staten zelf tot 1974!!) Geen alu-hoetjes gelul, historisch feit. Er is zelf een groot herdenkingsmonument voor in L.A.
  Tijdens de neurenberg processen was er zelfs een advocaat die zich beriep op het feit dat het al vanaf 1910 in de VS aan de orde was om mensen chemisch of andersinds te castreren. Natuurlijk zinloos, maar het geeft alleen maar aan dat de VS geen land of the Free is, tot in diezelfde jaren 70 zaten mesen met een kleurtje achterin de bus en moesten plaats maken voor mensen zonder kleurtje… Maar nee, alle andere landen doen het fout, zijn terrorist, of barbaars.
  En dat is één onderwerp (eigenlijk 2) van de…. hoeveel?
  Maar luister niet naar mij… Ken jij feiten en oordeel zelf 🙂
  Fijne zondag in (betrekkelijke) vrijheid! en geniet ervan! *
  * Disclaimer: Maar download geen torrent, ga niet “verdacht” het internet op via VPN, heb geen mening die anders is dan “de standaard” en betaal vooral netjes al je belasting en volg in stilte de massa. EN vooral: Zeg niets over Europa! Want wij zijn gelukkig geen Amerika…. Toch?

Reacties zijn gesloten.